Начало / Статии / Статии - Испания

Лагуардия – старинни стени, подземия и вино

Автор

/

Лагуардия рядко се споменава в пътеводителите и може би не изглежда като туристическа дестинация. Има обаче две сериозни причини да прекарате известно време зад старинните й стени:

1. Лагуардия е вход към испанския винен район Риоха

2. Лагуардия е ограден с крепостни стени град, който не се е променил много от Средновековието насам.

Докато се разхождате из Лагуардия, няма как да не ви мине през ума, че това определено е градче, построено специално за средновековна отбрана. В сенките на планината в северозападната част на града недокоснати от времето все още се издигат стените от 13-и век.

Друга характерна особеност на града са тунелите му, изкопани под улиците за укриване на жителите му. След като опасните времена отминали, наблюдателните хора от Лагуардия забелязали, че условията в тези тунели са перфектни за съхраняване на вино и до днес много хора имат частни изби под земята. Някои от избите са отворени за посещение и дегустация.

В центъра на Лагуардия се намира две важни сгради – старото и новото кметство. Новото може да се похвали с интересна атракция – часовник, който няколко пъти дневно се отваря и навън излизат фигури, танцуващи традиционен танц.

Отделете и малко време извън стените на Лагуардия. Така ще имате по-добра гледка към стените и ще можете да си отдъхнете сред зеленина и с изглед към лозята, заобикалящи града.

Вижте най-добрите оферти за пътуване до Лагуардия!

>
05 септември 2014 г.

Тагове

винен туризъм

идеи за уикенд

крепостни стени

кулинарни изкушения

романтични градове

семеен туризъм

Забележителности наоколо

Избрани оферти