Начало / Статии / Статии - Испания

Сарагоса - испанско бижу на брега на река Ебро

Автор

/

Макар често подминаван на път за Барселона или Мадрид, испанският град Сарагоса напълно заслужава вниманието на посетителите на Испания.

Разположена на бреговете на река Ебро и столица на автономната област Арагон, Сарагоса е оживен град с многобройни студенти (съответно интересен клубен и нощен живот), разнообразни музеи и добра храна.

Както в повечето европейски градове, Старият град е мястото, от което трябва да започнете приключението си.

Катедралата Сео, която се намира в края на централния площад, е прочута със своята кула на повече от 300 години. Различни части от църквата са и по-стари. Вътрешността на катедралата е впечатляваща със своите редици от внушителни колони.

Не по-малко си заслужава посещението на базиликата Девата от Пилар. Тя е построена след 1681 г. в стил арагонски барок и има необичайни цветни кубета. Можете да се качите на кулата, откъдето да видите голяма част от Сарагоса и река Ебро отвисоко.

Не можете да си тръгнете от Сарагоса без да сте видели едно от най-важните й бижута – мавританският дворец Алхаферия. Той е един от най-добре запазените дворци от периода на арабското нашествие в Испания. Към него има и крепост от XI век. Днес се ползва от парламента на Сарагоса. Ще ви е нужен цял ден, за да разгледате всички помещения, градини, параклиси и зали на двореца.

За да сте сигурни, че сте се разходили из всички периоди от живота на Сарагоса, преминете по Каменния мост на река Ебро – най-старият в града. От по-нови времена са четирите бронзови лъва на моста.

В Сарагоса има и няколко музея и галерии, както и арена за борби с бикове.

В града можете да наемете велосипед или да ползвате въжената железница. Не пропускайте виното с тапас в някое от уютните семейни ресторантчета и барове.

Вижте най-добрите оферти за пътуване до Сарагоса!

>
22 юли 2014 г.

Тагове

велотуризъм

галерии

катедрали

кулинарни изкушения

културен туризъм

романтични градове

семеен туризъм

забавления за деца

Забележителности наоколо

Избрани оферти