Полезни източници за пътуване по време на Covid-19

Сарагоса - испанско бижу на брега на река Ебро

Макар често подминаван на път за Барселона или Мадрид, испанският град Сарагоса напълно заслужава вниманието на посетителите на Испания.

Разположена на бреговете на река Ебро и столица на автономната област Арагон, Сарагоса е оживен град с многобройни студенти (съответно интересен клубен и нощен живот), разнообразни музеи и добра храна.

Както в повечето европейски градове, Старият град е мястото, от което трябва да започнете приключението си.

Катедралата Сео, която се намира в края на централния площад, е прочута със своята кула на повече от 300 години. Различни части от църквата са и по-стари. Вътрешността на катедралата е впечатляваща със своите редици от внушителни колони.

Не по-малко си заслужава посещението на базиликата Девата от Пилар. Тя е построена след 1681 г. в стил арагонски барок и има необичайни цветни кубета. Можете да се качите на кулата, откъдето да видите голяма част от Сарагоса и река Ебро отвисоко.

Не можете да си тръгнете от Сарагоса без да сте видели едно от най-важните й бижута – мавританският дворец Алхаферия. Той е един от най-добре запазените дворци от периода на арабското нашествие в Испания. Към него има и крепост от XI век. Днес се ползва от парламента на Сарагоса. Ще ви е нужен цял ден, за да разгледате всички помещения, градини, параклиси и зали на двореца.

За да сте сигурни, че сте се разходили из всички периоди от живота на Сарагоса, преминете по Каменния мост на река Ебро – най-старият в града. От по-нови времена са четирите бронзови лъва на моста.

В Сарагоса има и няколко музея и галерии, както и арена за борби с бикове.

В града можете да наемете велосипед или да ползвате въжената железница. Не пропускайте виното с тапас в някое от уютните семейни ресторантчета и барове.

Вижте най-добрите оферти за пътуване до Сарагоса!

Дата: 22 юли 2014 г.
4.5/5, 12718 гласа
Забележителности около Сарагоса