Начало / Статии / Статии - Великобритания

Открий мистериите на Стоунхендж

Автор

/

Когато пътешествате из Англия е недопустимо да пропуснете Стоунхендж. Заедно с другите известни забележителности като Биг Бен и Бъкингамския дворец, това е мястото, което трябва да включите. Стоунхендж се намира в областта Уилтшир на 3,2км западно от Амесбъри, и на 13км северно от Салисбъри.

Стоунхендж е икона за британците, и няма друга подобна забележителност в света. Изникват много въпроси около него. Как е построен? Кога е построен? Дали извънземните имат нещо общо с появата му? Дали мястото има магически сили? Въпреки неяснотите около Стоунхендж, веднъж посетите ли мястото, то ще ви заплени завинаги. Ако все още не знаете подробности за мегалитната структура, сега ще научите още малко за нея.  Различни източници твърдят, че Стоунхендж е построен на няколко етапа, датиращи от 3000 до 2000г.пр.Хр. Той е разположен в област, която е пренаситена от археологически находки от бронзовата и неолитната епоха.Най-ранните части на Стоунхендж се намират в най – външния кръг, състоящ се от ров (диаметъра му е около 100 метра). По-късно, равномерно са добавени още дупки. За това свидетелства дървения материал, който е бил използван. От 2500 до 1600 г.пр.Хр. e построено сърцето на този мегалит – кръга Сарсен. Там се намират и най – големите каменни конструкции. Те представляват  2 хоризонтални плочи и трета поставена върху тях, действаща като трегер.

Въпреки мистериите и хилядите неясни въпроси около Стоунхендж не могат да променят факта, че хората могат да създават невероятни творения, които да останат непокътнати от времето.

Повече информация за Стоунхендж можете да намерите тук.

>
12 януари 2010 г.

Тагове

каменни структури

Забележителности наоколо

Избрани оферти