Начало / Статии / Статии - Франция

Бургундия - Doucement с баржа и балон

Автор

/

Разходката с баржа и балон из Бургундия придава нов смисъл на израза „да живееш добре е най-доброто отмъщение“. И двата спокойни и бавни начина на транспортиране гарантират подходящия ритъм doucement (тихо и бавно), – за да се насладите задкулисно на един от най-красивите региони на Франция.

Бургундия, Франция

Дрейфирайте спокойно по вековната мрежа от реки и канали или оставете някой възвишен бриз да носи вашия балон над десетки частни, обкръжени от гора замъци, които са приютявали могъщите херцози на Бургундия през Късното средновековие. Плъзнете се над лозята от световна класа на Монраше, Мюрсо и Помар в сърцето на бургундския Cote d’Or, или „Златен склон“, който дава на света някои от неговите най-хубави червени и сухи бели вина. Това е центърът на лозарска Бургундия, която се простира от Дижон до Сантене, чиито знаменити лозя осигуряват идилични дни за дегустирането на вина и обиколки на винарски къщи.

Колоритните селски пазари предлагат свежи и вкусни сирена за мезе на скромното vin local (местно вино) – което може да приеме магията на premier cru (букв. първа реколта – в Бургундия обозначава някои от най-добрите лозя и съответно виното от тях, една степен под гран крю), когато му се наслаждавате по време на някой прозаичен piquenique (пикник) или специални вечери на свещи в подземни зали на някое средновековно шато.

Съберете спомени и наблюдения върху провинциалния живот, с деца, които весело ви махат с ръка, или някое пасище, пълно със скептични шаролски овце, които едва ще отбележат вашето преминаване.

Макар знаменитият майстор- готвач, на когото е наречен, да почина преждевременно през 2003г., хотел „Бернар Лоазо“ (известен и като La Cote d’Or) все още сервира своята дръзка cuisine legere, здравословен, „с лека намеса“ стил на готвене, който използва най-доброто от местната продукция и малко или никаква сметана или масло, като избягва добавяне на допълнителни аромати към основните комбинации. Резултатът – подсилен от някоя от 20 000-те бутилки вино в избата на ресторанта – е върховен.

Къде: Бургундия, по средата между Париж (264 км на североизток) и Лион (243 км на юг), Франция
Най-добро време: май-октомври

Виж актуалните оферти за пътуване в Лион!

Виж още:

Екскурзия в Париж

Екскурзия в Ница

Екскурзия в Монако

>
19 септември 2011 г.

Тагове

винен туризъм

гастрономия

романтични места

хотели

Забележителности наоколо

Избрани оферти