Начало / Статии / Статии - Швейцария

Женева - истинска европейска приказка

Автор

/

Женева е съвсем по швейцарски подредена, спретната, с цветя, с езеро и огромен фонтан – истинска европейска приказка, която очаква да бъде открита. Тя си има по-сериозна страна с многобройните седалища на международни организации, както и по-романтична – на брега на Женевското езеро и по уличките на стария град.

         Снимки: eGuide Travel

Женевското езеро е асоциация номер едно, щом стане дума за Женева. Направете си разходка с корабче по езерото или се насладете от брега на впечатляващия фонтан Же д’О. Това е един от най-високите фонтани в света със струя, която се издига на 140 м височина.

Край бреговете на Женевското езеро е оформена и плажна зона, където можете да събирате тен или просто да пиете коктейли.

Край езерото ще откриете друго прекрасно място за почивка и разходка - Английската градина. Тук се намира и прочутият цветен часовник, направен от 6500 цветя. За стрелката му се твърди, че е най-дългата в света – 2,5 м. От появата си през 1955 г. този символ на часовникарската индустрия в Швейцария показва точно време.

Докато сте на брега на езерото, не пропускайте да посетите и замъка, служил за вдъхновение на Жан-Жак Русо, Виктор Юго, Лорд Байрон – Шийон.

По-романтичната част на Женева е в Стария град, където по тесните улички ще откриете интересни кафенета, старинни сгради и уютна атмосфера за чашка кафе.

И тъй като сте в града на някои от най-известните международни институции, няма как да пропуснете Двореца на нациите (седалището на ООН в Европа) и Международния музей на Червения кръст.

Отидете и до Европейския център за ядрени изследвания (ЦЕРН) – тук можете да посетите Кълбото на науката и иновациите, в което няколко пъти седмично се излагат специални експозиции, и Музея по физика на частиците, където ще научите и за историята на ЦЕРН.

Музеят „Патек Филип” пък има богата колекция, посветена на часовникарството и включва всякакви чудновати часовници: с форма на пистолет, на химикалка, пеещи, стенни с кукувички и много други.

Вижте най-добрите оферти за пътуване до Женева!

>
04 януари 2016 г.

Тагове

езера

идеи за уикенд

културен туризъм

музеи

романтични градове

ЮНЕСКО

Забележителности наоколо

Избрани оферти