Начало / Статии / Статии - Франция

Непознатата Европа: Приказният Анси във Франция

Автор

/

Анси е приказен град със средновековна атмосфера, цветни улици и необикновени легенди. Намира се на брега на третото по големина езеро във Франция - едноименното Анси, което само по себе си е достатъчна причина да дойдете в тази част на страната. Тук ще намерите достатъчно забавления за 2 или 3 дни, независимо през кой сезон изберете да дойдете. 

Старият град на Анси

Снимка: iStock by Getty Images

Старият град на Анси е традиционна за Европа плетеница от калдъръмени улици, а зад цветните фасади на сградите се крият музеи, арт галерии и чудесни ресторанти. Специалният бонус за посетителите е мрежата от канали, заради която наричат Анси Алпийската Венеция

Ако има една-единствена гледка, която да определите като емблематична за Анси, това е замъкът Пале де л’Ил, разположен сред водите на каналите и обърнат с ръба си към вас, ако го гледате от най-известната гледна точка. Върнете се тук по изгрев, по залез и през нощта, когато сградата е красиво осветена от лампите на близките заведения. Това е най-оживеното място в Анси, където туристите се спират за снимки и сладолед, но старата част на Анси има още много криволичещи улички, поръбени с цветя и оглеждащи се в каналите. 

Шато д’Анси

Снимка: iStock by Getty Images

Уличките на стария град ще ви отведат до Шато д’Анси - замък от 12-и век, който днес е превърнат в музей на изкуството от района. Разположен е на върха на малък хълм и до него лесно се стига пеша. Разгледайте експозицията на двореца и не пропускайте разкошните гледки от него. 

Езерото Анси

Снимка: iStock by Getty Images

Когато се наситите на гледките в старата част на Анси, продължете покрай главния канал и ще излезете при езерото Анси. В спокойните му води се отразяват планини, а бреговете му са любимо място на местните и посетителите както за разходка, така и за колоездене (веломаршрутът е с дължина над 40 км) или придвижване със сегуей. 

Ако не искате да гледате само от брега, вземете моторна лодка под наем и отплавайте навътре или пък се качете на водно колело и се насладете на спокоен следобед с бутилка вино под слънцето. Можете също да наемете SUP или да покарате водни ски. 

Ако търсите адреналин, където и да сте, можете да полетите с парапланер над езерото, като се предлагат и всякакви екстри като заснемане или акробатични полети. 

А ако дойдете в първия уикенд на август (определено ще ви е нужна резервация отрано), ще можете да наблюдавате едно от най-мащабните пиротехнически шоута в Европа - Езерния фестивал на Анси. Продават се над 40 000 места с билети, но разбира се, можете да наблюдавате зрелището и свободно. 

Градините на Европа

Снимка: iStock by Getty Images

На брега на езерото се намират и Градините на Европа - исторически парк от 18-и век с невероятна гледка към Анси и планинските възвишения. Ако пътувате с деца, в парка има детска площадка и много зелени площи за изразходване на енергията. 

Вижте актуални оферти за пътуване до Франция!

>
09 април 2024 г.

Тагове

любопитно

полезно

ваканция

почивка

Забележителности наоколо

Избрани оферти