Начало / Статии / Статии - Франция

Замъкът Баньол в Божоле - изискан европейски замък-хотел

Автор

/

Замъкът Баньол - Франция


Всеки се надява да открие автентично кътче от Франция, незабелязано от туристическата индустрия, и ето го тук. Малко посещаваното ъгълче на Божоле често е сравнявано с Тоскана, с покрити с лозе след лозе гънки на облени в слънце вълнообразно хълмисти местности. И щастливи са малцината, които преминават по подвижния мост към великолепния замък Баньол, първокласен френски исторически дом и обявен исторически паметник, един от близо 150-те величествени замъка, разпръснати из този лозарски затънтен район.

Английски собственици старателно са върнали предишния блясък на Баньол с помощта на над 400 занаятчии и майстори строители. Стените са отново ексцентрично украсени с вдъхновени от Ренесанса картини, а леглата с балдахини са с характерни за различни периоди завеси от кадифе и коприна, пищни тъкани, направили близкия Лион знаменит.

Старинните легла са основна забележителност на замъка, всяко от тях театрално произведение на изкуството от личната колекция на собственика. Да избереш измежду двайсетте просторни стаи, подобни на музей, но отпускащи и уютни, е почти невъзможно. На сутринта тръгнете на екскурзия из la belle Франция или се отправете за неделен обяд в странноприемницата „Сеп“ в близкия Фльори, за най-добрите божолезки вина и ястия.

Къде: в Божоле, 32 км северно от Лион, Франция
Кога: хотелът и ресторантът са отворени 4 април-2 януари.
Най-добро време: май-октомври.

Виж актуалните оферти за пътуване във Франция!

Виж още:

Екскурзия в Тоскана

Екскурзия в Порто

Екскурзия в Марсилия

>
28 юли 2010 г.

Тагове

замъци

хотели

Забележителности наоколо

Избрани оферти