Начало / Статии / Статии - Великобритания

Чутън Глен - изискан провинциален хотел и вечеря в идилична обстановка

Автор

/

Най-очарователното място за селски излет в Англия, „Чутън Глен“ е разположен сред безупречни градини и окосени ливади, в покрайнините на историческата гора Ню Форест, ловен резерват върху 160 км2, за първи път отделен от Вилхелм Завоевателя като негово частно ловно поле в 1079 г.

„Чутън Глен“, Ню Милтън, Хампшър, Англия

Томове са изписани за „Чутън Глен“, провинциален хотел в стара господарска къща в неоджорджиански стил, отличителен със своята атмосфера на благополучие – през четирийсетте години, откакто е собственост на Мартин и Бриджит Скан, той поддържа най-високите стандарти на обслужване и качество под тяхното зорко око. Нищо не нервира извънредно дружелюбния персонал в този огромен, потънал в зеленина, обвит в бръшлян дом, където крокет на игрището отпред е едно от неизброимите удобства, включително външни и вътрешни басейни, тенис кортове и голф игрище с 9 дупки.

На гостите не им е необходимо въобще да напускат 520-те декара частни земи, макар че местоположението на хотела е само по себе си идеално за посещения на Стоунхендж, Солсбъри и Уинчестър, на не повече от час с кола оттук. Могат да си стоят тук и да се поглезят в наскоро добавен СПА-център с пълен набор услуги, след това да обядват в прочутия ресторант „Мариат“ – гостите рядко пропускат незабравимите ястия, приготвени тук от хваления готвач Пиер Шевияр. Преди това могат да прекарат часове в басейна, в някоя от многобройните тихи и спокойни всекидневни или приятни кътчета, или в часовете за коктейли да послушат изпълненията на пианиста в стила на Ноел Кауард.

Относителната близост на „Чутън Глен“ до Лондон означава приятна и културна клиентела за уикенда, докато неговото пасторално месторазположение и великолепни околности те карат да забравиш, че изобщо съществува някаква си там столица. Откъдето и да дойдете, не се опитвайте да идвате сам – това място е твърде специално, за да не го споделите с някой.

Къде: Ню Милтън,(161 км югозападно от Лондон), Хампшър, Англия
Най-добро време: април-октомври.

Виж най-добрите оферти за пътуване в Лондон!

Виж още:

Екскурзия в Шотландия

Екскурзия в Ирландия

Екскурзия в Германия

>
27 октомври 2011 г.

Тагове

голф туризъм

любопитно

романтични места

хотели

Забележителности наоколо

Избрани оферти