Начало / Статии / Статии - Великобритания

Катедралата в Уинчестър - средновековно чудо, което все още изненадва

Автор

/

Работата по изграждане на катедралата в Уинчестър започва в 1089 г., за да се стигне до превръщането и в най-дългата средновековна катедрала (160 м): прочута със своя дванайсетеркерен кораб (неф), тя е една от най-големите в Англия, прекрасна както отвън, така и отвътре.

Катедралата в Уинчестър, Хампшър, Англия

Тя е доказателство за миналия разцвет на този пазарен град през Средновековието – като столица на англосаксонското кралство Уесекс, Уинчестър е бил главен религиозен и търговски център. Катедралата е изградена върху развалините на саксонска църква от камък, добит в кариерите на близкия остров Уайт.

Поклонниците на литературата идват тук, за да посетят гробницата на Джейн Остин (1775–1817г.), като съчетават екскурзията с посещение до Чотън Котидж, нейният хубав селски дом на 24 км западно от града, където са написани много от най-великите и творби.

До голяма степен настроението и духът на епохата, обезсмъртени в нейните 6 основни романа, включително Гордост и предразсъдъци и Ема, все още може да се усетят сред хълмистите околности на Хампшър.

Тази пасторална област е златна жила за вдъхновението на един по-късен титан, Томас Харди (1840–1928), който идва от съседния Дорсет (известен под своето историческо име Уесекс в творбите му), едно от английските най-малки и най-богати в културно отношение графства.

Къде: Уинчестър, (116 км югозападно от Лондон), Хампшър, Англия
Най-добро време: целогодишно

Виж актуалните оферти за пътуване в Лондон!

Виж още:

Екскурзия в Дъблин

Екскурзия в Брюксел

Екскурзия в Амстердам
 

>
06 декември 2011 г.

Тагове

катедрали

любопитно

социален туризъм

стари градове

хотели

църкви

Забележителности наоколо

Избрани оферти