Начало / Статии / Статии - Дубай (ОАЕ)

Октомври е идеален да посетите тези 5 места

Автор

/

Ако октомври ви влече надалеч, не се чудете, а веднага заминете!

През първият истински есенен месец можете да се възползвате от последните слънчеви дни за екскурзия в Европа или да се спасите от есенните дъждове, като отлетите на юг, където е топло.

Ето пет възможни посоки, в които да се отправите този месец.

Кабо Верде

От октомври стартират първите директни полети до слънчевия остров Кабо Верде - каква по-добра причина да пътувате на юг!

По това време на годината островната държава край бреговете на Африка ще ви посрещне с приятните 26-27 градуса на въздуха и 26 градуса на морската вода. Времето е идеално за плаж и сърф - дъждовните дни са рядкост, а продължителността на деня е 12 часа.

Вижте най-добрите оферти за пътуване до Кабо Верде!

Йордания

Октомври е перфектен за пътешествие в Йордания - дневните температури са около 27-28 градуса - приятни както на плажа, така и за разходка из руините на древните набатейци в Петра. Можете да си изберете едно място и да се насладите само на слънчевото крайбрежие, или само на скалния град, а можете и да изберете обиколна програма на Йордания, по време на която ще видите най-големите съкровища на страната за една седмица.

Вижте най-добрите оферти за пътуване до Йордания!

Рас ал Хайма

Снимка: iStock by Getty Images

Рас ал Хайма е най-малкото от седемте арабски емирства, формиращи ОАЕ. Донякъде прилича на Дубай с всичкия си лукс и стремеж на човека да овладее стихиите на пустинята, но е много по-спокойно място, което все още не е твърде познато.

През октомври температурите в Рас ал Хайма започват да намаляват и към края на месеца дневните са малко над 30 градуса. С това изпепеляващото пустинно лято започва да си отива, а времето става перфектно за плаж, гмуркане и разходки с лодки и освежаващи напитки в ръка.

Франция

Франция няма плажни температури и екзотични пейзажи, но октомври е чудесен месец за екскурзия или пътешествие с кола през страната. Времето до голяма степен е подобно на това у нас - през деня може да е между 10 и 20 градуса, има и слънчеви, и дъждовни дни. Южната част на страната е най-топла, а в Париж с пълна сила започва сезонът на културата и виното.

Вижте най-добрите оферти за пътуване до Франция!

Мароко

Снимка: iStock by Getty Images

Октомври е месец на умерени температури и минимални дъждове в Мароко. Независимо дали ще изберете обиколка на Атлантическото крайбрежие или ще навлезете във вътрешността на страната, температурите (достигащи до 24-27 градуса) са подходящи за дълги дни под слънцето.

Вижте най-добрите оферти за пътуване до Мароко!

>
19 септември 2022 г.

Тагове

екзотика

любопитно

плажове

романтични места

новини

Пътуване и Ковид

Забележителности наоколо

Избрани оферти