Начало / Статии / Статии - Дубай (ОАЕ)

Нова година в Дубай - с поглед към бъдещето

Автор

/

Нова година е времето, когато си правите равносметка и се обръщате с надежда към бъдещето. Ако още не сте избрали къде ще бъдете тази година, посрещнете празника в града, който през последните години се превърна в недвусмислен синоним на бъдещето - Дубай.

Бурж Калифа - Дубай

Дестинация на всички “най”

Това е град, който се променя всеки ден и доказва как пустинята може да се превърне в рай. За месеци израстват квартали от небостъргачи, там се намира и най-високата сграда в света – Бурж Халифа.

В Дубай е и единственото метро в света, което е напълно автоматизирано и мястото на ватмана е празно. Изникналият в пустинята Дубай удивлява със строителната си футуристична еклектика и с изобилната си зеленина и цветя през цялата година.

Какво можете да правите по Нова година в Дубай

Дубай е място, където има какво да се прави. В един и същи ден можете да отидете на плаж и да карате ски по 400-метрова закрита ски писта с изкуствен сняг. За любителите на силните усещания се организират сафари с джипове в пустинята, „сендбординг” – спускане с борд по дюните, както и рали с бъги из пясъците. Дубай от птичи поглед можете да видите от хеликоптер или балон, както и от 124-ия етаж на кулата Бурж Халифа.

При ясно време от наблюдателната площадка на небостъргача можете да видите очертанията на остров Палм Джумейра, групата острови Светът (The World) във формата на картата на света и дори небостъргачите на съседното емирство Шаржа. Дубай е и привлекателна шопинг дестинация. Моловете са над 35, а „Дубай Мол” е най-големият на планетата. Цените са почти като в Европа, но разнообразието е огромно и има много разпродажби.

Как празнуват Нова година в Дубай?

Дубай е истински пример за толерантност към чужденците - тук всеки може да изповядва своята религия, в ресторантите и баровете към хотелите се предлага алкохол, облеклото е свободно. На самата Нова година има няколко интересни събития, които се организират за местните и гостите на Дубай:

1. Гледайте фойерверките в полунощ - отидете до Бурж Халифа или до другия прочут небостъргач Бурж ал Араб, където са едни от най-впечатляващите шоу програми с фойерверки.

2. Разходете се край Палм Джумейра - всяка година островът се осветява празнично, като създава илюзията за палма, украсена с коледни лампички.

3. Включете се в Атлантис Роял Гала - подобното на карнавал събитие включва музика и танци, които продължават до 3 след полунощ, както и луксозен бюфет с омари, скариди и суши.

4. Отидете на парти на плажа - всяка година Zero Gravity организират партита на плажа с музика от цял свят. Ако решите да се включите, купете си билети навреме, тъй като цените скачат с наближаване на 31 декември.

5. Гледайте лазерното шоу на Бурж Халифа - освен от фойерверки, небостъргачът Бурж Халифа се озарява и от лазерно шоу. Обратното броене до полунощ също се изписва с лазери върху сградата.

6. Бъдете при фонтана Дубай - можете да наблюдавате безплатно и с билети шоуто на фонтана Дубай, което започва с настъпването на Новата година.

Колко струва пакет за Нова година в Дубай

Цените на пакетите варират между 900 и 1500 евро (в зависимост от категорията на хотела, който си изберете) за програма с 5 или 6 нощувки с включена новогодишна гала вечеря и панорамна екскурзия на Дубай. Ако си разпределите и планирате времето, това е достатъчно, за да се разгледа всичко и да се отиде на плаж.

Полет без прехвърляне

За разлика от други екзотични дестинации, през новогодишния период от България до Дубай има директни чартърни полети, които отнемат около четири часа и половина. Фактът, че няма да се налага да се прекачвате, означава, че се намалява рискът за здравето ви, времето за пристигане, както и вероятността да се наложи да прекарате часове наред на летището заради сменени часове на полетите.

Какво още можете да правите

По време на престоя си в Дубай можете да отскочите за един ден до столицата на ОАЕ – Абу Даби или до съседното емирство Шарджа. Архитектурата и атмосферата там са доста по-различни от тези в Дубай.

 

Вижте актуалните оферти за Нова година в Дубай!

Вижте още: 

Нова година в Египет

Нова година в Занзибар

>
15 декември 2021 г.

Тагове

екзотика

лукс

нова година

шопинг

Забележителности наоколо

Избрани оферти