Начало / Статии / Статии - България

Най-романтичните места за почивка в България през лятото

Автор

/

Понякога човек има нужда да натисне бутона “пауза” и да отдели специално време за важните неща в живота си. Като например за любимия си човек.

Ако има нещо, което поддържа огъня жив, това е пътуването. Може да отидете на плаж, да изкачите заедно връх в Пирин, да се разхождате из исторически села и старинни квартали или да търсите романтично ъгълче в царски градини за някоя открадната целувка - във всички случаи преживяванията по време на почивка ще ви сближат.

Снимка: iStock by Getty Images

Независимо дали предпочитате планина, море или градски уикенди, в следващите предложения ще откриете едни от най-романтичните места в България, където да си организирате романтично бягство за двама.

Велинград

Спа столицата на Балканите ще ви поднесе лукс, безкрайни възможности за глезене с масаж и други спа процедури, както и планинска свежест на близо 800 м надморска височина. Ако обичате планинските разходки, в района на Велинград има много маркирани маршрути, а ако предпочитате да релаксирате край басейна в хотела, изборът от места за настаняване е огромен.

Вижте най-добрите оферти за почивка във Велинград!

Балчик  

Снимка: iStock by Getty Images

Дворецът в Балчик е едно от най-романтичните места по Българското Черноморие не само заради красивата си архитектура и отлично поддържаните си градини, но и заради легендите, свързани с неговата собственичка - румънската кралица Мария. Трудно се различават факти и слухове около нейната личност, но казват, че тъкмо в този дворец тя правела дълги разходки по залез, пишела писма на своите любими и се срещала (тайно) с някои от тях.

Банско

Снимка: iStock by Getty Images

Избягайте от жегата и дишайте свеж планински въздух в Банско! Зимният курорт е не по-малко атрактивен през лятото, когато улиците на историческия му център не са почернели от туристи, а в заведенията можете да си намерите и някое тихо ъгълче за романтична вечеря за двама. През август се провежда и джаз фестивалът в Банско - какво по-романтично от джаз под звездите?

Вижте най-добрите оферти за почивка в Банско!

Златни пясъци

Златни пясъци си остава един от курортите с най-голям избор от места за настаняване по Северното Черноморие. Независимо дали ще си изберете някое тихо хотелче в покрайнините на курорта или ще изберете да сте в центъра на събитията, Златни пясъци е точно това, което ви трябва за дълги разходки, залези с любимия коктейл в ръка и събиране на тен под августовското слънце.

Вижте най-добрите оферти за почивка в Златни пясъци!

Велико Търново

Велико Търново е едно от най-добрите места за романтичен уикенд в България. Разходка из оживената Самоводска чаршия или по тихите калдъръмени улички встрани от нея, панорамен поглед от стените на Царевец или изкачване с фуникуляра до другия исторически хълм на града - Трапезица - с удоволствие ще се връщате към приятните моменти, изживени заедно в старата столица.

Вижте най-добрите оферти за почивка във Велико Търново!

Царево

Снимка: iStock by Getty Images

Ако не държите на лукса, а единствено на компанията на любимия човек, изберете си някой спокоен курорт по Южното Черноморие. Царево е достатъчно на юг, за да не се тревожите дали морето ще е студено, както и достатъчно близо до Странджа, за да разнообразните морската си романтична почивка с посещение на тракийски светилища, изкачване на върхове и разходки из заспалите странджански села.

Вижте най-добрите оферти за почивка в Царево!

>
10 май 2023 г.

Тагове

летен туризъм

любопитно

романтични места

забележителности

Забележителности наоколо

Избрани оферти