Начало / Статии / Статии - България

Хотел “Свети Пантелеймон Бийч”: Да откриеш тишина между Несебър и Слънчев бряг

Автор

/

Възможно ли е все още да се намерят по Българското Черноморие места, където тишината и блаженото спокойствие да са постижими, дори и да си на метри от брега? Съществуват ли хотели, където изисканият дизайн да върви ръка за ръка с отношение и специално внимание към всеки гост?

Отговорът е да, а точното място е едно кътче на брега на морето в местността Акротирия в новата част на град Несебър - хотел "Свети Пантелеймон Бийч"

Локацията и плажът

Хотелът се намира на първа линия до морето, съвсем близо до лятната база на Националната Спортна Академия, но и достатъчно далеч от шума на летен Несебър. 

Можете да изберете да събирате тен на шезлонг край басейна на хотела, където сладоледът, летните коктейли и добре изстуденото вино са на една ръка разстояние, или да слезете до закътаното плажче, което се намира точно под комплекса. Там можете да се запишете на първия си урок по сърф или просто безгрижно да поплувате в морето. 

Ако имате нужда да влезете във вихъра на лятната крайбрежна еуфория, тя също ви е подръка - удобно се намирате по средата между стария град на Несебър (4 км) и Слънчев бряг (3 км).

Стаите

Стаите, апартаментите и студията на хотела са уютно обзаведени в семпъл, но изискан крайбрежен стил, който напомня по-скоро на дом, отколкото на хотелска стая. 

Част от стаите разполагат със собствен малък двор, където можете да изпиете сутрешното си кафе в уютно уединение. Ако гледката към морето е това, което най-добре ви помага да се пренастроите на режим “ваканция”, изберете си стая с панорамен изглед към синия хоризонт. 

От почти целия хотел можете да наблюдавате ярките летни залези, чиито цветове сякаш са забъркани от бриз и зрели праскови. А от някои от апартаментите можете да се насладите на гледка и към изгрева, и към залеза. 

И все пак стаите не са най-важното. Едно от най-ценните неща, заради които ще се влюбите в това място, е отношението на всички, които работят тук - мили, отзивчиви и усмихнати хора, истинска находка, която ще превърне почивката ви в наистина специално преживяване.

Ресторантът

Интериорът на ресторант “Sacre” ще ви пренесе някъде в Прованс, а менюто е кулинарна разходка из цялото Средиземноморие - от богатите вкусове на Италия до неустоимите аромати на Гърция и Франция. Гледката към залива е идеалното допълнение към коктейлите, с които можете да изпращате всеки съвършен ден в тази част на крайбрежието.

>
17 юни 2022 г.

Тагове

море

плажове

идеи за уикенд

хотели

летен туризъм

лукс

романтика

лято

ваканция

почивка

летни почивки

Забележителности наоколо

Избрани оферти