Начало / Статии / Статии - България

5 причини да опитате гмуркане това лято

Автор

/

30% от Земята е суша. Направете първи стъпки в останалите 70% от нашия свят и за пръв път ще разберете какво е да дишаш под вода и да се носиш в безтегловност като във воден космос!

Ако сте гледали красиви подводни снимки на цветни рибки, корали и потънали кораби, защо не се докоснете сами до тайните на морското дъно? Това лято е време за предизвикателства – научете се да правите нещо ново, открийте нови начини да се забавлявате.

Ето 5 причини да опитате гмуркане още този сезон:

Можете да направите пробно гмуркане, за да видите дали ще ви хареса

Ако никога преди не сте пробвали да се гмуркате, добра идея е да започнете с пробно гмуркане, което ще ви даде реална представа за оборудването, принципите и магията на дайвинга.

Ще откриете нов, неподозиран свят

Едно е да лежите на претъпкания плаж на Созопол, а съвсем друго е да се гмурнете при подводната каменна гора или да изследвате потънали кораби край бреговете. А какво да говорим за далечните екзотични локации за дайвинг!

Не се изисква много време

Първото ниво (Оpen Water Diver) ви позволява да се гмуркате до 18 метра заедно с друг водолаз и да придобиете знания как безопасно да покорявате дълбокото синьо. За да се сдобиете с него, са ви нужни 5 теоретични урока, и 5 учебни гмуркания. Спокойно можете да го направите по време на отпуската си.

Сертификатите са международни

Изкарайте международен сертификат (например PADI на Професионалната асоциация на водолазните инструктори), за да можете да се гмуркате без проблеми във всяко крайче на света.

Курсовете са забавни

Освен че се сдобивате с ново умение, курсът за гмуркане е и забавен начин да прекарате част от почивката си лятно време - особено ако сте от онези хора, които не могат да прекарват часове наред в излежаване на плаж. Срещата с нов и вълнуващ свят, какъвто е подводният, ще остави трайни спомени и почти със сигурност ще промени начина, по който ще почивате оттук нататък.

Запишете се за пробно гмуркане или за курс за начинаещи в Bulgarian Diving Academy, Созопол – подробности за различните курсове тук.

>
11 май 2016 г.

Тагове

гмуркане

летен туризъм

любопитно

море

Забележителности наоколо

Избрани оферти