Начало / Статии / Статии - Италия

Монталто ди Кастро - точно каквото искате от Италия

Автор

/

Малки площадчета, тесни улички, покрити с арки, останки от древни крепостни стени... точно каквото бихте очаквали от едно малко италианско градче – плюс на разположение плаж на 2 километра в случай на спешна нужда от охлаждане.

Кастело Гулиелми

Ако ще гледате забележителности целенасочено (а няма да се скитате безцелно из центъра, както бихме ви препоръчали), започнете от замъка Кастело Гулиелми. Най-старите му камъни като крепост са тук от 15-и век.

Църквата Санта Мария Асунта

Можете да надникнете в църквата от 17-и век. Над входа ще видите герба на папа Пий VI, при когото е окончателно завършена църквата.

Марина ди Монталто

На 2 км от градчето се намира и марината му – с пясъчни плажове и пинии по брега на морето, от 50-те години насам морската част на Монталто ди Кастро привлича туристи от Италия, а отскоро и чужденци.

Природен и археологически парк Вулчи

Оставете колата при входа на парка и се разходете по екопътеките сред непокътнатата природа и следите от античния град Вулчи. Точно до парка се намира и Националният музей на етруските към замъка Бадия.

Селски туризъм

Районът на Монталто ди Кастро, на границата между Лацио и Тоскана, е известен с добре развития си селски туризъм. Производители на лавандула, грозде, биозеленчуци, зехтин и други предлагат идилични къщи насред полето или в края на градчетата, където вечер ще чувате само щурците.

Вижте най-добрите оферти за пътуване до Монталто ди Кастро!

>
21 април 2016 г.

Тагове

археология

замъци

плажове

романтични градове

църкви

Забележителности наоколо

Избрани оферти