Начало / Статии / Статии - Германия

Октоберфест - Наздраве за мюнхенското гигантско увеселение

Автор

/

Ако мислите, че жителите на германската „бирена столица“ са възхитително весели, ядат здраво и пият на корем (започвайки с бира, изпита на големи глътки, за закуска) в нормален ден, почакайте да ги видите през шестнайсетте дни на преуспяващия панаир Октоберфест . Ако този типично баварски фестивал, отбелязван в компанията на хиляди и хиляди весели и шумни чужденци от цял свят, звучи като вашата представа за разкошно време, направете си резервация сега!

Октоберфест, Мюнхен, Бавария, Германия

Мястото е ливадата Терезиенвизе (наречена така по името на принцеса Тереза, чийто годеж за кронпринца Лудвиг през 1810 г. е бил причината за първото честване на октомври), където дванайсет огромни шатри – някои побиращи до 6000 надигащи халби пиячи на бира – са издигнати месеци предварително. Това е годишната кулминация на любовта на града към веселието на открито и последното „ура!“ на biergarten сезона.

Октоберфест се открива с колоритна процесия на 7000 участници, които шестват из главните улици на Мюнхен до мястото за панаира. В началото са конски бирени каруци на мюнхенските основни производители на бира (Бавария се гордее с повече от една шеста от пивоварните в света), следвани от тринайсет баварски духови оркестъра и стотици сервитьорки на Октоберфест в баварски носии.

Територията на панаира е толкова огромна, че се превръща в отделен град, пълен с щандове за освежаване, странични атракции, концерти на открито, стрелбища, влакчета на ужасите и въртележки. Под звуците на безкрайна духова музика около 6 милиона души консумират 5 милиона литра специална бира „Висен“ (Wies’n), сварена нарочно за годишния фестивал, 400 000 наденички и 600 000 пилета.

Тези, които пристигнат в извънфестивално време, могат все още да прекарат няколко приятни часа в „Хофбройхаус ам Плацл“. От 1589 г. това е мюнхенската най-голяма и най-любима бирария и най- известната в света. Тук не е място за малодушни, това наподобяващо пещера с много зали любимо място на туристите е вечен Октоберфест.

Къде: Мюнхен, Бавария, Германия
Най-добро време: 16 дни, започващи в събота и завършващи в първата неделя на октомври

Виж най-добрите оферти за пътуване в Мюнхен!

Виж още:

Екскурзия в Хамбург

Екскурзия в Берлин

Екскурзия във Франкфурт

>
07 октомври 2011 г.

Тагове

любопитно

социален туризъм

събития

фестивали

хотели

Забележителности наоколо

Избрани оферти