Начало / Статии / Статии - Германия

Кристкиндлмаркт - чаровно годишно време

Автор

/

Американският романист Томас Улф заключава, че Мюнхен е „германска мечта, превъплътена в живот“ – и описанието изглежда особено уместно по време на коледните пости, когато столицата на Бавария се превръща в триизмерна пощенска картичка.

Кристкиндлмаркт - Мюнхен

Безброй празнични базари се провеждат из цяла Германия по време на празниците,продавайки ръчно изработени украшения за елха и фигурки на яслите, в които е роден младенецът, свещи, дървени играчки и традиционни предмети, свързани със сезона, включително Weihnachtspyramiden („Коледната пирамида“, задвижвана от свещ въртележка, която може да се намери във всеки германски дом).

Конкуриран само от живописния базар на Нюрнберг (известен със своите сладкиши с мед и джинджифил във вид на къщички, както и украшения от подправки), мюнхенският Кристкиндлмаркт е един от най-големите, най-старите и най-приятните предколедни базари в Германия. Стотици щандове с ярки гирлянди са разпръснати по Мариенплац, централния площад в сърцето на мюнхенския Altstadt (Стар град), около една огромна елха.

Нагиздена със светлини, дарени от някой баварски град, тя се издига гордо пред Кметството. Това е неоготическа сграда с карийон от 43 камбани; чести концерти в съпровод на танцуващи фигури се прибавят към аромата на Коледа.

Къде: Мюнхен, Бавария, Германия
Най-добро време: мюнхенският Кристкиндлмаркт, като повечето в Германия, трае от края на ноември до 24 декември.

>
15 ноември 2010 г.

Тагове

коледа

коледни базари

Забележителности наоколо

Избрани оферти