Начало / Статии / Статии - Италия

Кампофеличе ди Рочелa - щастливата земя на Сицилия

Автор

/

Кампофеличе ди Рочелa (или само Кампофеличе, както му казват накратко, Campofelice di Roccella) е плажен рай в Сицилия, който се намира само на 15 км от Чефалу.

Макар днес да е популярна туристическа дестинация, името му (Щастливата земя) идва от плодородните почви, осигурявали богата реколта векове наред.

Безкрайният плаж на Кампофеличе е най-силната притегателна сила на курорта. Ивицата с пясък и ситни камъчета се простира на повече от 15 км от Капо Плая през Кампофеличе чак до устието на река Имера.

Самото селце Кампофеличе се намира в северната част на Сицилия, в провинция Палермо, на час с кола от столицата на острова.

Ако сградите можеха да говорят, щяха да ви разкажат, че умират от скука, защото мястото е от онези тихи, потънали в размишление италиански селца, които можете да оцените само ако търсите истинско спокойствие.

Докато се разхождате по плажа, ще попаднете на развалините на стар замък от 14-и век с все още гордо издигаща се 20-метрова кула. В самия град вижте главната църква Дева Мария и централния площад Пиаца Гарибалди.

Повечето хотели в района предлагат транспорт до Чефалу и Палермо, но най-удобно, ако искате да разгледате повече от остров Сицилия, е да си наемете кола. На 10 км се намира и древногръцкият град Химера, от който не е останало много. За това са се погрижили картагенците през 409 г. пр.Хр.

Вижте най-добрите оферти за пътуване до Кампофеличе ди Рочела!

Виж още: 

Почивка в Палермо

Почивка в Катания

Почивка в Чефалу

>
13 януари 2017 г.

Тагове

летен туризъм

острови

плажове

романтични места

стари градове

Забележителности наоколо

Избрани оферти