Начало / Статии / Статии - Италия

Почивка в Сицилия - как да изберете идеалната за вас

Автор

/

Сицилия е перфектната дестинация за екскурзии - във всеки следващ град има по нещо ново за откриване (шоколадови ателиета, филмови локации, вулкани, катакомби, барок). Не по-малко съвършен е островът и за почивка на море - има си плажове, плажни барове, ледена гранита, коктейли и красиви изгреви и залези.

Ето всичко, което трябва да знаете, преди да резервирате своята почивка в Сицилия:

Как да изберете хотел

Много от добрите хотелски комплекси не се намират в градовете, а на няколко километра от тях - така получавате спокойствие от градски шум и по-чисти плажове. Не е нужно да се тревожите, че ще бъдете изцяло откъснати от цивилизацията - до много от тези комплекси има автобус, влак или други варианти за придвижване (бусчета, колело, кола под наем, разходка по плажната ивица). Добра идея е да се разположите близо до някой от големите градове с много забележителности (Чефалу, Катания, Рагуза, Палермо), за да са ви подръка.

В Сицилия ще намерите хотели, които предлагат настаняване на най-разнообразна база. Ако обичате през деня да обикаляте забележителности, изберете настаняване със закуска и вечеря (на някои места ще ви предложат и вечеря с включена чаша местно вино на човек).

Ако предпочитате да прекарвате повече време на плажа на хотела и като цяло, да се отдавате на събиране на тен и пълен релакс, all inclusive или all inclusive soft ще са по-добър вариант. Второто е малко по-лек вариант на all inclusive, който единствено не включва междинно хранене (извън закуската, обяда и вечерята), както и алкохолни и безалкохолни напитки между храненията.

Къде са най-добрите плажове в Сицилия

Сицилия има и пясъчни, и каменисти плажове, разпръснати по цялото крайбрежие. Чудесни плажове има в района на Чефалу (на северното крайбрежие), както и на юг и югозапад, източно от град Ликата.

На западното крайбрежие се е ширнал просторният пясъчен плаж Сан Вито Ло Капо, който прилича повече на Копакабана, отколкото на Италия.

На около 20 минути от главния град Палермо пък се намира популярният сред местни и чужденци курортен град Мондело със златист пясък и всички необходими удобства за семейна почивка. Имайте предвид, че през лятото това е един от най-пренаселените плажове в Сицилия и откриването на по-тихо местенце може да се окаже задача с повишена трудност.

Сред скалистите ивици най-известна е Скала дей Турки (в превод Стълбището на турците) със своите ослепителнобели скали на фона на наситеносиньото море. Мястото е като от друга планета, но е по-скоро за еднократно посещение, отколкото за плаж всеки ден.

Кога е най-доброто време за почивка в Сицилия

Разгарът на лятото е най-оживеното време на острова, когато той се пълни както с почитатели на слънцето и морето, така и с търсачи на архитектурни и археологически чудеса. Тогава е и най-горещо, понякога непоносимо горещо, цените пък са най-високи. Ако искате по-малко тълпи и по-добри цени, отидете на почивка в Сицилия през май или началото на юни.

През април също се предлагат пакети, но тогава е приятно за разходки, а не за плаж с максимални температури към края на месеца около 18 градуса. Същото важи за септември (подходящ за плаж) и дори за началото на октомври (по-скоро за събиране на последни слънчеви лъчи с дневни максимални температури около 18-20 градуса).

Виж актуалните оферти за Сицилия!

Виж още:

Почивка в Чефалу

Почивка в Катания

Почивка в Римини

Почивка в Анталия

>
09 декември 2019 г.

Тагове

острови

плажове

летни почивки

Забележителности наоколо

Избрани оферти