Начало / Статии / Статии - Италия

7 дестинации, където всеки е пращан, но никой не е стигал

Автор

/

Следващите няколко дестинации са от онези, на които многократно са ви пращали, но никой никога не е успял да стигне. Дори Айнщайн не би могъл да обясни необходимото изкривяване на пространствено-времевия континуум, за да се дефинират географските координати на “кънда-мънда в дивото” или “на майна си Райна”. Да отидеш в Китай, на Бали или на Еверест си е като разходки в парка в сравнение със следващите недостижими места.

* Неизвестно защо, много от дестинациите в българския език съдържат нецензурни думи и се наложи тук-таме да наслагаме звездички, че да не ставаме невъзпитани, каквито по принцип не сме.

И така, кога последно ви пратиха...

На Мачу Пикчу в царевичака - ако хората, сътворили тази лекомислена фраза, бяха ходили някога на Мачу Пикчу, щяха да знаят, че там царевичак няма. Положението е недвусмислено: можете да отидете или само на Мачу Пикчу, или само в царевичака (като за второто все още няма сериозни археологически проучвания).

На кънда-мънда в дивото - умилителен израз за всяка дестинация, за която предварително заявените високи очаквания на участниците в пътуването се сблъскват с неудовлетворителната действителност при пристигане.

При баба ти от Каспичан - ако всеки, на когото са казвали “Разправяй ги тия на баба ти от Каспичан”, действително разполагаше с роднина от женски пол в града в Северна България, населението на Каспичан нямаше да е от скромните 3144 души, а България щеше да има 20-30 пъти повече пенсионери и драстично по-висок процент плетени вълнени шушони на глава от населението.

На Танганайка - Танганайка, ама на баба ти от Каспичан! Последният ви шанс да посетите държавата Танганайка е бил през 1964 г., когато мнозина от четящите този списък, не са били дори и блясък в погледите на родителите си. Тогава Танганайка се обединява със Занзибар и се формира познатата днес Танзания. Любопитен факт: името Танзания е съставено от първите срички на двете обединили се държави.

На г*за на географията - Науката изпитва затруднения да локализира трибуквието на географията, в чието издирване през годините са се включили милиони хора. От време на време се появяват репортажи, фейсбук постове и отделни новини, в които някой съобщава да е успял. Оказва се обаче, че за едни търсената локация е в някое село, за други - в планина, за трети - на кънда-мънда в дивото, което лишава данните от сериозна научна стойност.

На м*йна си Райна - без дори да навлизаме в стария дебат откъде идва универсалната пловдивска езикова частица “майна”, питаме: коя е Райна, от Пловдив ли е тя или нейният посетител е от Пловдив? С каква цел ви изпращат там и кой ще покрие разходите за транспорт, междинни нощувки и дюнери?

На Луната за шишарки - най-близка до реалността дестинация - космическите полети за туристи са вече факт, но все пак ще трябва сами да си донесете шишарките.

Лек път и да ви е весело!

>
05 януари 2024 г.

Тагове

забавни истории

Забележителности наоколо

Избрани оферти