Начало / Статии / Статии - Италия

5 места, които да видите в Палермо

Автор

/

Чуете ли Палермо, веднага си представяте мафиоти, престрелки, жега и синьо море. Палермо е много малко от това (освен жегата и морето) и много повече слънчев град, малко хаотичен наистина, но пълен с дружелюбни хора с топла, южняшка кръв. Езикът им е непонятен дори за много италианци, а кухнята им е една нова територия за откриване. Ето пет основни места, които да видите в Палермо.

Катедралата

Катедралата в центъра на Палермо е в каталунски стил и в нея почива Фридрих II, син на Фридрих I Барбароса. Саркофагът на починалия през 1250 г. монарх е лилав и се намира вътре в самия храм.

Палацо дей Нормани

Палатът на норманите ще ви срещне с живота на благородниците от миналото на Палермо. Не пропускайте мозайките в Капела Палатина, както и кралските апартаменти.

Снимка: Juan Antonio F. Segal

Катакомбите на капуцините

На това зловещо място, малко встрани от центъра на града, ще видите над 8000 мумифицирани скелета на бивши жители на Палермо и околните градове. Някои са чисто и просто скелети, облечени в дрехи. Не е място за хора със слаби сърца, но е наистина интересно място.

Уличните пазари

Именно на уличните пазари ще почувствате истински атмосферата на Палермо. Не пропускайте пазара на Пиаца дел Кармине, този за пресни плодове и зеленчуци Баларо и историческия Ла Вукирия.

Монреале

Монреале е малко селце, предградие на Палермо, което се намира на 8 км от главния град на Сицилия. Монреале е разположен на хълм и от него се разкрива неповторима гледка отвисоко към Палермо.

Вижте най-добрите оферти за пътуване до Палермо!

Снимки: Марина Гърбева, NasamNatam.com

>
06 март 2024 г.

Тагове

градове

изкуство

катедрали

кулинарни изкушения

пазари

романтика

Забележителности наоколо

Избрани оферти