Начало / Статии / Статии - Италия

Три причини да видите Чефалу в Сицилия

Автор

/

Не че на някого му трябват причини, за да види Сицилия – само билет за самолет и бански в куфара. Тук обаче ще обърнем по-специално внимание на едно скалисто, живописно градче – Чефалу.

Снимка: Thinkstock/Gulliver

Освен модерна курортна част и запазената история, Чефалу предлага и страхотна кухня със свежи зеленчуци и прясна риба, великолепни залези, многобройни маршрути за разходки и плажове за откриване.

Ето само три от причините, заради които си струва да видите с очите си Чефалу:

За да се почувствате като в картичка

Уличките, площадчетата, старите църкви и цветята по балконите ще ви пренесат неусетно в Средновековието и ще ви накарат да се чувствате като магически попаднали в картичка. Привечер открийте крайбрежната алея (Лунгомаре), където и местни, и туристи се наслаждават на бриза и на меката светлина на залязващото слънце.

За да се качите на Ла Рока

Издигащ се над града, скалният масив Ла Рока е мястото, което арабите са избрали, за да издигнат крепост. Многобройни стъпала ще ви отведат през три крепостни стени до върха, откъдето можете да се насладите на гледка на Чефалу в краката си. Тук се намира и храмът на Диана от 4-и век, който е сравнително спокойно и романтично място.

Заради плажовете

Плажовете на Сицилия са любими на хора от целия свят и има защо. Лунгомаре е 5-километровата пясъчна ивица на Чефалу с плитка и спокойна вода. Мадзафорно се намира на около 3 км от града и представлява поредица от малки плажчета, които се редуват със заобикалящите ги скали. Любимият на местните плаж е Сетефрати.

Вижте най-добрите оферти за пътуване до Чефалу!

Снимка: Thinkstock/Gulliver

Вижте най-добрите оферти за пътуване до Чефалу!

Вижте най-добрите оферти за пътуване до Чефалу!

Виж още: 

Почивка в Сицилия

Почивка в Палермо

Почивка в Катания

 

>
10 ноември 2019 г.

Тагове

кулинарен туризъм

летен туризъм

плажове

романтични градове

семеен туризъм

Забележителности наоколо

Избрани оферти