Начало / Статии / Статии - Италия

Почивка в Сицилия - 7 слънчеви причини да отидете там

Автор

/

В продължение на векове остров Сицилия се е намирал на пътя на оживената средиземноморска търговия, в центъра на събитията, между Европа и Северна Африка.

        Снимка: Stefano Mortellaro

Резултатът от това днес е очарователна смесица от древногръцки храмове, романски църкви и барокови дворци. Прибавете и природните чудеса на острова, храната и кафето, и ще имате не 7, а минимум 70 причини да го посетите.

        Снимка: boboviel

Приятните зимни температури

Дори през зимата на остров Сицилия времето е приятно. 20 градуса е нормална температура за януари-февруари, а още в края на февруари полетата са осеяни с цветя. Така че ако не сте почитатели на студеното време, ето го вашето перфектно зимно бягство. През лятото (юли-август) слънцето може и да грее твърде силно, но пък крайбрежните райони се радват на разхлаждащ морски бриз.

       Снимка: boboviel

Плажове в Сицилия

Крайбрежието на Сицилия има близо 300 плажа и наистина е трудно да се каже кой е най-красивият. Едно е сигурно – водата е в лазурносиньо, пясъкът е ситен, а залезите над морето са прекрасен романтичен завършек на деня. Ако излезете от градовете, можете да попаднете на непокътнати, закътани плажове, които ще бъдат лично и само за вас.

        Снимка: Giuseppe Bognanni

Сицилианците

На пръв поглед сицилианците може и да ви изглеждат срамежливи и затворени (всъщност, нищо общо с представите от филмите за мафията), но са нужни само широка усмивка и няколко минути, за да видите истинската им гостоприемна и сърдечна същност. Дори и да не говорят английски, те ще направят всичко възможно да ви помогнат и насочат.

        Снимка: Paul Stephenson

Гръцките храмове и театри

Кой би предположил, че трябва да отидете в Италия, за да видите най-добре запазения древногръцки амфитеатър в света? Намира се в град Сиракуза и през лятото можете да гледате различни представления на сцената му. Агридженто, Седжеста и Селинунте са градовете, в които можете да видите най-много древногръцки храмове и останки от гръцкото наследство. Някои са изолирани, а други се намират насред модерната среда на градовете.

        Снимка: Fabio Ingrosso

Храната и виното

Сицилия е известна по целия свят със своите вина – какво по-хубаво от това да ги опитате в земите, в които зрее гроздето за тях! Храната на острова ще остане завинаги в сърцето ви – не заради някоя специална подправка, а защото всичко е прясно, кажи-речи току-що откъснато и уловено, винаги според сезона. Да не споменаваме прочутия шоколад от Модика, сладоледа и уникално вкусните каноли!

         Снимка: Stefano Mortellaro

Вулканът Етна

Изкачете се на най-големия активен вулкан в Европа, за да видите бълбукащата лава отблизо. Етна е капризен и буен и често бълва гъсти облаци пепел, които се носят над Сицилия и морето дни наред.

        Снимка: bellamira

Градовете на Сицилия

Разходете се край църквите, дворците и катакомбите на капуцините в Палермо. Посетете Таормина заради прекрасните плажове, внушителната гледка „като от тераса“ над морето и вулкана Етна отсреща. Южното бижу Рагуза е сякаш създадено само за снимки със своята барокова архитектура.

Вижте най-добрите оферти за пътуване до Сицилия!

Виж още: 

Почивка в Палермо

Почивка в Катания

Почивка в Чефалу

>
01 ноември 2016 г.

Тагове

винен туризъм

вулкани

кулинарен туризъм

кулинарни изкушения

летен туризъм

любопитно

острови

плажове

романтични места

Забележителности наоколо

Избрани оферти