Начало / Статии / Статии - Италия

10 дестинации, идеални за плаж през юни

Автор

/

Юни е първият официален месец на лятото. Това е достатъчна причина да сложите джапанките и слънчевите очила в куфара и да се отправите на морска почивка. 

Можете да останете по българското крайбрежие, а може и да се впуснете в търсене на нови вълнуващи брегове в Европа и отвъд. Слънцето е в изобилие, приключенията ви очакват! 

Вижте селекция от някои от най-добрите дестинации за плаж и море през юни:

Гърция  

Снимка: iStock by Getty Images

През юни градусите в Гърция вече са около и над 30, узото е изстудено, а крайбрежните атракции и заведения работят в летен режим. Температурата на морската вода по гръцкото крайбрежие през този месец варира, но обикновено е между 22 и 23 градуса. Юни е последната ви възможност да се насладите на сравнително спокойна почивка, преди тълпите от летовници да залеят страната през юли и август. 

Вижте най-добрите оферти за почивка в Гърция!

Разгледайте оферти за хотели в Гърция!

Сицилия

Снимка: iStock by Getty Images

Сицилия е най-големият италиански остров, който има красиви плажове, но много повече привлича посетителите с изкусителната си храна, пребогатата си и пъстра история на няколко хилядолетия и изкуството на сицилианците да живеят сладък, безгрижен живот. 

През юни на острова все още не е твърде топло - през деня по крайбрежието температурите са малко над 20 градуса, морската вода също е приблизително толкова. Във вътрешността на острова можете да очаквате по-топло време, тъй като там охлаждащото влияние на морето не се усеща толкова силно. 

Вижте най-добрите оферти за почивка в Сицилия!

Турция

Снимка: iStock by Getty Images

Турското крайбрежие се слави с безоблачните си летни дни и топлата си вода. През юни можете да плувате в 25-градусово море, докато дневната температура на въздуха обикновено надвишава 30 градуса. В крайбрежните хотели на Анталия, Кушадасъ, Фетие и другите популярни курорти вече има много посетители, привлечени от дългите пясъчни ивици и многото възможности за забавления и екскурзии в района. 

Вижте най-добрите оферти за почивка в Турция!

Тунис

Снимка: iStock by Getty Images

Ако сте почитатели на синьото небе и синьото море, отправете се към Тунис, където юни е съвършен месец за плаж. През деня градусите са около 30, през нощта не падат под 20, а морската вода е с приятните 20-21 градуса. Юни и юли са месеците с най-малка вероятност за дъжд по тунизийското крайбрежие, както и шансът ви да видите страната в бурното й ваканционно оживление. 

Вижте най-добрите оферти за почивка в Тунис!

Малта

Снимка: iStock by Getty Images

Когато става въпрос за морска почивка, Малта е по-скоро нестандартна дестинация със скалистото си крайбрежие. Тя обаче е магнит за тези, които харесват приключенските ваканции - с разкошни места за скокове във вода, скално катерене над вълните, гмуркане в пещери. Страната на рицарите е и богата на история, а малките й размери позволяват да я обиколите, разгледате и обикнете за няколко дни. 

Вижте най-добрите оферти за почивка в Малта!

България

Снимка: iStock by Getty Images

На много места по българското крайбрежие първите дни на юни все още се причисляват към раздел “ранни записвания”, така че имате възможност за първа среща с морето, при това на добри цени. Бонусът на плажа през юни в България е, че хората все още не са толкова много и почивката е спокойно преживяване. 

Вижте най-добрите оферти за почивка в България!

Разгледайте оферти за хотели в България! 

Албания

Снимка: iStock by Getty Images

Албания има крайбрежие на две морета - Йонийско и Адриатическо. През юни можете да очаквате приятни летни температури (27-29 градуса) през деня и вода около 21-22 градуса. Сега е моментът да видите популярните курорти като Саранда и Вльора, преди да бъдат залети от летовниците през юли и август. А изберете ли някой от по-малко известните плажове, може да имате късмета да го имате само за себе си. 

Вижте най-добрите оферти за почивка в Албания!

Испания

Снимка: iStock by Getty Images

По бреговете на Испания юни е перфектен месец за мързеливи дни на плажа. От Коста Брава до Коста Бланка температурите доближават 30 градуса, а водата е малко над 20 градуса. Вечерите са хладни, така че си вземете жилетка за вечерите. Бонус е, че все още температурите са поносими и да разнообразите с градски разходки и разглеждане на забележителности. 

Вижте най-добрите оферти за почивка в Испания!

Сардиния

Снимка: iStock by Getty Images

Макар и по-малко популярен от Сицилия, остров Сардиния е пълен с природни чудеса, красиви плажове и богата история. През юни очаквайте чудесно време за плаж, приятна морска вода (около 20 градуса) и сравнително малко туристи. 

Вижте най-добрите оферти за почивка в Сардиния!

 

>
18 май 2023 г.

Тагове

екзотика

любопитно

полезно

романтични места

Забележителности наоколо

Избрани оферти