Начало / Статии / Статии - Тунис

Кап Бон - полуостровът на изобилието на Тунис

Автор

/

Полуостров Кап Бон изглежда така, сякаш се е протегнал с всички сили към Сицилия. Наричат го Градината на Тунис. Тук посред зима цъфтят портокали и лимони, а плажовете с най-фин пясък са едни от най-хубавите в Тунис. Пазарите са цветни и пълни с всякакви красоти и вкусотии, закътаните заливчета са запазени сякаш само за вас, а горите и овощните градини са идеални за дълги разходки.

 

Снимка: iStock by Getty Images

Разходете се с нас из полуостров Кап Бон и вижте кои са някои от най-интересните места и неща, които да видите и правите.

Отидете на плаж в Хамамет

Хамамет е една от топ плажните дестинации в Тунис с повече от 100 хотела и хотелски комплекса от всякакви категории. Градът има както стара част с белосани къщи, така и нов квартал с търговски центрове, луксозни хотели и модерно излъчване. Плажовете са божествени по цялата ивица от Хамамет до Небул.

Напълнете очите си с радост в града на керамиката Набул

Набул е градът на керамиката. Тукашните открити и закрити пазари ще ви изкушават с платове, черги и изящните предмети, които занаятчиите майсторят от керамика и метал. Накъдето и да погледнете, ще виждат цветните керамични плочки от Набул, които красят фасадите на къщите, витрините на магазините и центъра на града. Грънчарството е специалитет на местните от незапомнени времена, затова ако искате да си вземете за спомен керамичен съд, подложка за хранене, ваза или други украшения за дома, това е мястото.

Снимка: iStock by Getty Images

Келибия

На полуостров Кап Бон се намира и най-голямата средновековна крепост в Тунис - тя се издига над рибарското пристанище в Келибия. Спрете тук да хапнете прясна риба в крайбрежните ресторантчета и да опитате типичното мяло вино от сорта мускат сек де Келибия.

Снимка: iStock by Getty Images

Пътувайте в миналото в Керкуан и некропола му

Керкуан е историческо място, което директно ще ви пренесе в далечни времена, още преди римляните да дойдат по тези земи. Керкуан и неговият некропол са защитени от ЮНЕСКО, тъй като по изключителен начин показват живота в населените места на картагенската цивилизация. Градът е разрушен по време на Първата пуническа война и след това не е възстановен - чудесна новина за изследователите, тъй като няма примеси с други по-късни култури. Ще можете да се разходите сред останките от къщи, светилища, древни бани и тоалетни, украсени в розово и бяло, както и да видите оригинални мозайки.

Снимка: iStock by Getty Images

Открийте минералните извори на Корбус

Корбус е известен с минералните си извори. Още древните римляни построили тук мини-курорт в стръмна урва, където сградите обточвали двата края на една-единствена улица. Днес в Корбус има хамам, а самия град изглежда така, сякаш на магия се държи да не се срути по склона. Край Корбус се намира и Залива на Робинзон - закътано, тихо парче от крайбрежието с плитка синя вода и малък плаж.

Вижте истинския Тунис в Ел Хауария

Ел Хауария е малко градче, където ще можете да видите парче от Тунис извън курортните зони. В миналото древните римляни са добивали каменни блокове в запазената и до днес кариери. Червените и жълти монолити са използвани за строежа на античния Картаген и за гробниците на богати римляни. Всяка година през май тук се провежда фестивал на сокола, по време на който местните демонстрират уменията на своите тренирани птици.

Вижте актуални оферти за екзотична почивка в Хамамет!

>
26 януари 2023 г.

Тагове

екзотика

плажове

пустини

Забележителности наоколо

Избрани оферти