Начало / Статии / Статии - Италия

Скала дей турки и Реалмонте – Сицилия в ослепително бяло (ВИДЕО)

Автор

/

Сицилия е пълна с изненади, с неочаквани пейзажи и скрити тайни. Като градчето Реалмонте с неговите ослепителнобели скали и раирана подземна солна мина.

Скала дей турки, Реалмонте

Плажове край Реалмонте

Реалмонте е известен най-вече като плажна дестинация – в района на градчето се намират едни от най-красивите плажове на Сицилия – и пясъчни, и скалисти. Непременно отидете до Скала дей турки (Турското стълбище) – естествено образувани в скалите стълбище и площадки, които се спускат към морето. Гледката на малките, разноцветни хора, щъкащи по бялата скала, е невероятна.

Плажът Джелонардо се намира източно от курорта Сикулиана Марина и представлява дълго крайбрежие, поръбено от скала, в чийто състав влизат кристали, блестящи интересно на слънцето.

Солната мина Реалмонте

Една от най-атрактивните локации в Реалмонте е подземната солна мина. Нейните тунели са с дължина повече от 25 км на около 100 м под земята. По стените на мината естественият състав на скалите е образувал концентрични кръгове от редуващи се светли и тъмни ивици, формирали се преди около 5 милиона години.

Вътре има и Солна катедрала, която побира до 500 души и всяка година в началото на декември хората от града се събират в нея, за да почетат Света Барбара. Мината е действаща, намира се на около 2 км от града.

Реалмонте се намира на 15 км от Агридженто.  

Вижте най-добрите оферти за почивка в Сицилия!

>
10 май 2021 г.

Тагове

летен туризъм

любопитно

плажове

романтични места

семеен туризъм

Забележителности наоколо

Избрани оферти