Начало / Статии / Статии - Тунис

Три места от филмови класики, които да посетите сега

Автор

/

По “Предизвикателство 51: Пътувай като във филм” от книгата “203 предизвикателства за пътешественици”


Пътуването може да е като на филм, независимо дали следвате стъпките на любимите си герои от екрана или имате свой собствен сценарий.

След като видите на живо локациите на някои от любимите си филми, можете не просто да си направите снимки, но и да заснемете себе си на познатите места и след това да си монтирате свой собствен “филм” в някоя от програми за монтаж.

Париж: “Невероятната съдба на Амели Пулен”

Снимка: Мария Ангелова/NasamNatam.com

В парижкия квартал Монмартър, където някога е било царството на художниците и танцьорките на кадрил, сега е царството на Амели Пулен. Повечето сцени от популярния френски филм са снимани в този квартал.

Започнете като тръгнете по улица „Льопик” (Lepic) и потърсите номер 15, където се намира кафене “Cafe des Deux Moulins” (“Двете мелници”). Вярно, няма да ви сервира Одри Тоту, но обстановката, до последния филмов плакат, е същата като в заведението във филма. Днес заведението е Мека за почитателите на френската лента, където те могат да спрат за капучино с пухкава пяна или френски десерт. У-ля-ля!

Тунис: „Междузвездни войни“

Почитателите на култовата поредица на Джордж Лукас си спомнят, че домът на младия Люк Скайуокър от първите части на сагата се намира на пустинна планета. Това място наистина съществува и то на планетата Земя, дори е хотел в малкия берберски град Матмата в Южен Тунис. Жителите на града от векове живеят в големи дупки под земята. В стените им издълбават помещения за стаи между които са прокопани тунели за коридори.

Сицилия: "Кръстникът"

Локациите на трилогията на Франсис Форд Копола са многобройни и сред тях е италианското селце Савока в провинция Месина в Сицилия. Във филма именно там е родното място на Вито Корлеоне, сцените от бар Вители (все още съществува) и сватбата на Майкъл Корлеоне също са снимани там.

Вижте актуални оферти за Тунис!

>
25 септември 2023 г.

Тагове

любопитно

забележителности

книга

Забележителности наоколо

Избрани оферти