Начало / Статии / Статии - Тунис

Къде да пътуваме през юли

Автор

/

Къде да отидем на почивка през юли - това е въпросът, който си задаваме в жарките летни вечери, докато си пием лимонадата на балкона с гледка към прашния град и си мечтаем да сме някъде другаде. Следват няколко възможни отговора - от дестинации и идеи, които са буквално в задния в двор до плажни и островни бягства.

Юли пристига не само с обещание за щедро слънце и топло море, но и с достатъчно дестинации в чужбина.

Албания

Албанското крайбрежие е красиво, разнообразно и почивките там са на достъпни цени. 

Допълнително предимство на Албания са малките размери на страната, така че спокойно можете да комбинирате плажа с разглеждане на забележителности, без да се налага да прекарвате твърде много време в автобус или кола. 

Вижте най-добрите оферти за почивка в Албания!

Черна гора

В Черна гора климатът е мек, а Адриатическо море е чисто и прозрачно. 

Ако искате да сте в центъра на събитията, отидете в Будва или Котор. В района на Будва има 35 плажа. Разположеният в най-южния фиорд в Европа - Которския залив, Котор радва окото с контрастни пейзажи. Пераст също е разположен в Которския залив, но е по-малко познат на туристите, което означава спокойна атмосфера. 

Вижте най-добрите оферти за пътуване до Черна гора!

Фетие, Турция

За поредна година Турция си остава любима дестинация на хиляди българи, които за нищо на света не се отказват от топлото турско море и още по-топлото турско гостоприемство. Това лято възможностите за почивка на Фетие са разнообразни - можете да стигнете до там с автобус, самолет или дори яхта!

Вижте най-добрите оферти за почивка във Фетие!

Скиатос, Гърция

Най-малкият, но и най-оживеният и предпочитан остров от Спорадите - Скиатос, има над 60 пясъчни плажа и кристална вода. Слънчеви дни, топли летни вечери, разхлаждащо узо или рецина към порцията свежа риба, октопод и калмари… На остров Скиатос можете да комбинирате разглеждане на забележителности с мързеливи следобеди на плажа за събиране на тен.

Вижте най-добрите оферти за почивка на остров Скиатос!

Коста дел Сол, Испания

Коста дел Сол е брегът на слънцето, забавлението и арт живота - повече от 150 км божествена плажна ивица в област Андалусия. В столицата на Коста дел Сол - Малага, е роден Пикасо, а в Марбейа има две статуи, дело на Салвадор Дали. Всеки от курортите по брега има своя автентична атмосфера, независимо дали разполага с мавърски дворец (Фуенхирола), яхтено пристанище със световноизвестни посетители (Беналмадена, Марбейа) или сафари парк с хиляди животни (Естепона).

Вижте най-добрите оферти за почивка на Коста дел Сол!

Тунис

Снимка: iStock by Getty Images

Средиземноморското крайбрежие е толкова различно от двете страни на морето! Колкото и да сте виждали от Италия, Испания и Гърция, африканската страна е цяла нова вселена. Ако освен пясък на плажа искате да се докоснете и до екзотиката на пясъка в пустинята, вашата дестинация е Тунис

Вижте най-добрите оферти за почивка в Тунис!

>
22 юни 2023 г.

Тагове

плажове

забавления за деца

идеи за уикенда

острови

летен туризъм

романтично

пикник

винен туризъм

Пътуване и Ковид

Забележителности наоколо

Избрани оферти