Начало / Статии / Статии - Тунис

Почивка в Тунис - подходяща ли е за вас?

Автор

/

Ако сте от тези хора, които предпочитат почивката на море да е съчетана с интересни неща за разглеждане (по възможност древни) и със списък с приключения (по възможност включващи сафари в пустиня, гмуркане или бедуински селища), почивка в Тунис е вариант, който ще ви пасне наистина добре.

Като преживяване, в някои отношения страната е близка до Египет и Мароко, но ако вече сте били в гореспоменатите, това в никакъв случай не означава да се откажете от Тунис, който има свой колорит. Ето какво можете да очаквате от почивка в тази част на Северна Африка.

Почивка в Тунис - плажове и цени

Морските курорти в Тунис са построени на най-хубавите дълги пясъчни ивици. Никакви камъни, никакъв чакъл. Синя вода, Почивката в Тунис е сред достъпните предложения като се има предвид цената, която обичайно плащате за хотел на база ол инклузив. Когато избирате хотел, добре е да имате предвид, че в страната обикновено 5-звездните хотели отговарят на това, което очаквате от 4-звездните и така нататък. Мислено свалете една звезда, за да сте сигурни, че няма да бъдете разочаровани. Храната и напитките са в изобилие, няма нужда да се безпокоите и за чистотата, която обикновено е на ниво. Цената на пакет самолетни билети и 7 нощувки е между 800-900 лв. за хотел 3 или 4 звезди и 1400 за хотел 5 звезди, като често туроператорите обявяват и сериозни намаления, така че можете да попаднете на много по-ниска цена.

Какво да видите по време на почивката си в Тунис

Исторически Тунис е наследник на някои от звездите на древния свят като основаната от финикийците Картаген и римското бижу Дуга (за което казват, че е най-добре запазеният римски град в Северна Африка). Чак когато човек види с очите си древните театри, улици и храмове, успява да проумее каква цивилизация е живяла по бреговете на Северна Африка преди хиляди години. Освен тях не пропускайте колизеума в Ел Джем с място за 35 000 посетители, трите храма в Сбейтла (известна и като Суфетула) и мозайките на Була Реджия.

Разбира се, като държава, която разполага с море и пустиня, можете да се запишете за гмуркане, плаване с лодка, АТВ или камили в пустинята, посещение на бедуински селища и други подобни забавления.

Тунизийските градове носят усещането за екзотика, особено в историческите центрове, където освен колоритна архитектура има и пазари с всякакви сувенири, килими, улична храна и други неща, които може да поискате да си купите. Не забравяйте да се пазарите сериозно, защото първоначалните цени за туристи могат да са в пъти над реалните.

Безопасност в Тунис

Макар Тунис да влезе в световните медии с протестите и размириците си преди известно време, ситуацията в курортните градчета е спокойна. Не се препоръчва да пътувате в районите на границите с Либия и Алжир, както и в централен Тунис (където така или иначе едва ли ще се озовете, ако сте дошли в страната на почивка).

Кое е най-доброто време за почивка в Тунис

Крайбрежните региони на Тунис са със средиземноморски климат. Зимата температурите през деня са около 15 градуса, а лятото надвишават 30. Затова най-доброто време да отидете там за почивка са пролетта (април - юни) и есента (септември-октомври).

ВИЖ АКТУАЛНИТЕ ОФЕРТИ ЗА ПОЧИВКА В ТУНИС!

Виж още:

Почивка в Египет

Екскурзия в Мароко

Почивка в Сицилия

Почивка в Сардиния

>
30 януари 2023 г.

Тагове

гмуркане

екзотика

море

плажове

пустини

семеен туризъм

летни почивки

Забележителности наоколо

Избрани оферти