Начало / Статии / Статии - България

Когато забележителностите заблестят отново

Автор

/

Две български забележителности бяха почистени в рамките на кампанията „Чист дом, чиста страна" на Cif & Domestos - Самуиловата крепост и Фонтанa в центъра на Троян. Следващата дестинация е Копривщица, където блясъка си ще възвърне паметника Мавзолей-костница на Априлци

Над 700 души се включиха във втория етап на инициативата „Почисти и пътувай“, която продължава до 10-и юни. Те взеха активно участие в пролетното почистване на Самуиловата крепост и Фонтанa и чешмата в Троян, които бяха избрани от потребители от цялата страна чрез онлайн гласуване.

Дългосрочният проект „Чист дом, чиста страна" се провежда за четвърта година и негова основна цел е да помогне за опазването на обекти с голяма национална значимост и да мотивира хората да поддържат чист не само дома си, но и заобикалящата ги среда. „Чист дом, чиста страна" се осъществява от Cif & Domestos от 2014 г. насам. През 2017 г. националната инициатива даде добавена стойност на проекта и вдъхнови още повече хора да вземат участие и да помогнат за запазването на важни за страната обекти.

Щастливи сме, че толкова хора откликнаха на инициативата и подкрепиха каузата на Cif & Domestos. Това ни мотивира да продължим да работим в тази насока“, сподели Тодор Гавазов oт Unilever Bulgaria.

Почисти и пътувай“ е една прекрасна инициатива, която ни мотивира да се замислим повече за средата около нас и нуждата тя да бъде поддържана. Поздравления за организацията. Каузата на Cif & Domestos "Чист дом, чиста страна" е твърдо вече и наша кауза", коментираха инициативата двама от големите победители в играта „Почисти и пътувай“, които спечелиха една от големите награди - екскурзия за двама.

На 10-и юни екипът на Cif & Domestos се отправя към Копривщица. Там заедно с победителите в играта „Почисти и пътувай“ и местни доброволци ще бъдат почистени фасадата и пространството около Мавзолея-костница на Априлци. Важният исторически обект, построен в памет на геройски загиналите в Априлското въстание през 1876 г., се класира на трето място с общо 464 гласа онлайн, в което участие взеха над 5000 души. По време на почистването Cif & Domestos ще проведат и информационна кампания сред гражданите на всеки град, за да ги мотивират да пазят чисти обществените пространства и забележителностите.

>
07 юни 2017 г.

Тагове

Забележителности наоколо

Избрани оферти