Начало / Статии / Статии - Франция

Куршевел - посред Трите долини

Автор

/

Домакин на зимните олимпийски игри през 1992 г. и едно от най-високите, най-привлекателните и с най-добри съоръжения място за каране на ски във Френските Алпи, Куршевел е разположен в точката на съединяване на три алпийски долини, които образуват най-голямата в света скиорска област.

Куршевел - Франция

Много от неговите склонове са северни, с толкова безукорна поддръжка на пистите, каквато рядко ще срещнете другаде. Четирите „села“ на Куршевел са назовани според тяхната надморска височина, като най-доброто е най-високото – на 1850 м. Те са космополитни, но не и плашещо шикозни, а стотиците пътеки, обширната кръстосана мрежа от лифтове и разнообразният терен (прекрасен за почти начинаещи и чудесен за всички средно напреднали скиори) го превръщат в едно от най-добрите места за ски в света.

Мнозина идват за ски само в сектора на Куршевел, но той е добре свързан с други курорти в Трите долини, като атрактивните Мерибел или Вал-Торанс, най-високия ски курорт в Европа.

Куршевел е известен с луксозните си вечери и хотели. Един от най-хубавите е „Мелезин“, първата европейска собственост на Аман Ризортс“ , чиито изискани азиатски хотели промениха понятието петзвезден бутиков хотел в Тихоокеанския регион. Неговият минималистки лукс е топла и приятна промяна спрямо тиролските дървени вили, толкова често срещани из тези ултраживописни места.

Къде: Куршевел (Courchevel): 632 км югоизточно от Париж.
Най-добро време: средата на януари-средата на февруари за каране на ски.

>
21 януари 2011 г.

Тагове

зимен туризъм

плажове

романтични места

ски дестинации

Забележителности наоколо

Избрани оферти