Начало / Статии / Статии - Гърция

8 приключенски неща, които да направите вкъщи

Автор

/

И вие ли сте от хората, чието истинско вкъщи е всъщност навън - по планинските пътеки, скалите и вълните? Ако се окажете затворени между четирите стени на апартамента си за повече от няколко дни, не е нужно непременно да започнете да кукате.

Вместо това внесете възможно най-много от приключенския си живот в дома си и се почувствайте отново на място, поне донякъде. Ето как:

1. Разходете се из Йелоустоун. Или Банф. Или крайбрежието на Австралия. Виртуално, разбира се, нали сте си вкъщи. Много от най-големите национални паркове в света предлагат безплатни виртуални разходки до някои от най-емблематичните си крайчета. Толкова е приятно да погледате природа вместо панелката отсреща, че след първата разходка неусетно идва втората, третата… Изберете си виртуален тур до Национален парк тук.

2. Разходете се в космоса. Вдигнете нивото. Обиколете големите космически центрове в САЩ (Хюстън, Глен и Лангли) и станете част от първите космически експедиции на НАСА. Изберете си космическа локация и вижте други музеи и културни институти, без да ставате от фотьойла - цък тук.

3. Научете (нови) катерачни, скаутски или моряшки възли. Представете си, че сте в дивото и ви се налага на живот и смърт да вържете кофа без дръжка с въже и да я изтеглите за това въже. Знаете ли, че си има специален скаутски възел, с който да изпълните тази задача? А предполагали ли сте, че има специален сайт, който има десетки анимирани инструкции за възли? Дори и сега да не ви се налага да дърпате кофа без дръжка с въже, остава ви поне спокойствието, че сте подготвени за всякакви абсурди, които животът може да ви поднесе. Научете нови възли тук.

4. Вкарайте ред в екипировката си. Независимо дали сноубордът ви има нужда от вакса, колелото - от позатягане, или непромокаемите якета и палатки - от импрегнант, сега е моментът да се погрижите за съкровищата си, за да се грижат после те за вас.

5. Пуснете си музиката, която слушате, когато пътувате. Почти всеки си има определени песни, които свързва с точно онова лято в Гърция или пуска в колата, когато тръгва на дълъг път. Песни, които в главата ви звучат като “Тръгвам. Свободен съм. Щастлив съм. Светът е чудесен”.

Ако сте фенове на инди поп и рока, ето един плейлист с музика, която бих слушала, докато зяпам през прозореца на колата след прекрасен ден на прекрасно място.

6. Събудете се за изгрева. Когато сте в планината или на море, ставате в 5, за да видите магичните изгреви, които ще помните цял живот. Защо не го направите и когато сте вкъщи? Навийте алармата на телефона, сварете си чаша кафе и вижте слънцето, което се подава над заспалия град от собствения си прозорец или балкон.

7. Прекарайте един щастлив ден без социални мрежи. Има проучване, което доказва, че спирането на фейсбук за една седмица ви прави по-щастливи. Вие го знаете от личен опит. Когато сте на някой планински връх или друго място без обхват, животът е прекрасен. Сега знаете защо е такъв. И можете да си го причините доброволно и вкъщи.

8. Направете си палатка от одеяло в хола и си пуснете приключенски филм. Да, детско е. Обаче е супер!

Ако пък днес не ви е приключенско, защо не пресъздадете атмосферата на традиционния английски следобеден чай у дома? Хем забавно, хем много, много вкусно и ароматно!

>
10 април 2020 г.

Тагове

приключения

семеен туризъм

забавления за деца

любопитно

идеи за уикенда

Забележителности наоколо

Избрани оферти