Начало / Статии / Статии - Монако

Монако - най-очарователният град-държава

Автор

/

18 хиляди души на кв.км живеят в най-гъсто населената държава в света – Княжество Монако. Но в очарователния град-държава ще се намери място и за вас. Тук ще се докоснете до разкоша на богатите, до приказния живот на кралското семейство.

До Монако можете да стигнете по вода, суша или въздух. Но ако решите се спрете на ж.п. транспорта, имайте предвид, че гарата се намира вътре във скала, а оттам ще се измъкнете посредством множество тунели, стълби и ескалатори – цяло малко приключение.

В най-малката след Ватикана страна са събрани дворец, четири казина, паркове, огромен стадион, Океанографски музей с аквариум, зоологическа градина, катедрала, църква, синагога, консулствата на 66 страни, офиси, десетки банки, множество заведения, хотели, магазини.

И тъй като на тази амбициозна държава никога не й достига площта, се появяват и нови територии, откраднати от морското пространство.

Така възниква цял „квартал“, осигуряващ дом на хиляди жители – Фонтвиеле. В столичната част на Монако, която носи името на държавата, върху скалист нос се простира старият град с двореца, катедралата и Океанографския музей. В близост до пристанището на княжеското се намира „кварталът“ Ла Кондамин.

Със сигурност най-много асоциации в съзнанието ви ще извика Монте Карло – курортното и хазартно средище на Монако. Тук се намира прочутото Гран Казино, което примамва с възможността за царско богатство посетители от цял свят.

Княжеството е ориентирано също и към спорта. Провеждат се важни ралита, футболни срещи и ежегоден тенис турнир.

В Монако няма да останете гладни. Въпреки типичната скромна закуска от френско кроасанче, след това ви очакват обяд и късен обяд, торта за следобедна подкрепа, вечеря и след вечеря. Прясно уловените и здравословни морски дарове са основни в местното меню, така че се отдайте на кулинарните изкушения без нито доза притеснения.

> Разгледайте актуалните оферти за пътуване до Монако! >

>
27 февруари 2019 г.

Тагове

казина

лукс

музеи

почивка на яхта

ралита

романтика

Формула 1

хотели любопитно

Забележителности наоколо

Избрани оферти