Начало / Статии / Статии - Франция

Хотел Карлтън ИнтерKонтинентал - въплъщение на лукса на „Бел епок“

Автор

/

Невъзможно е да посетите Ривиерата и да пренебрегнете съблазънта на Кан, а ако пропуснете да посетите доайена сред хотелите „Карлтън“, не ще уловите духа на този курортен град.

Известен най-вече като бляскав команден пункт на престижния филмов фестивал в Кан, елегантният и с бели кулички „Карлтън“ властва над „Кроазет“ – осеяния с дворци и палми крайбрежен булевард, който e главният фокус на градския живот. Плажният участък на „Карлтън“ е най-хубавият в Кан, а загорели тела са подскачали тук, откак Коко Шанел първа превръща печенето на слънце в нещо модно.

Фоайето, барът и плажът на „Карлтън“ са  магнит за хайлайфа. Има вероятност да зърнете някое лице от „Пари мач“, филмов магнат, чешит или капризна кинозвезда. Ако не сте разговаряли с Джак, Шарън, Мел или Брус, настанете се като случаен посетител на бара на терасата или в чаения салон, преди или след филмовата фестивална лудост. Дори извън този месец това е най-колоритният хотел в Кан, където с най-голям успех можете да се движите из красивото общество на Ривиерата.

 

Къде: Кан, Прованс-Алп-Кот д’Азюр, Франция

Кога: 12 дни от средата до края на май

>
23 април 2012 г.

Тагове

Ривиерата

фестивали

хотели

Забележителности наоколо

Избрани оферти