Начало / Статии / Статии - Франция

Сен Пол дьо Ванс - кацнало върху хълм селище

Автор

/

Сен Пол дьо Ванс е прекрасен, само за пешеходци средновековен град върху хълм, северно от Кан, чийто старинен чар не се е изгубил въпреки стичащите се тук тълпи през пиковия сезон.

Влезте в хладните галерии на фонд „Маг“ и ще се прехласнете от един от най-прочутите в света малки музеи за модерно изкуство, откъдето се откриват и неповторими гледки.

Основана през 1964 г., тази ниско разположена галерия и нейните терасирани градини в сянката на боровете, в които подухва бризът, излага творби от световна класа, дело на Джакомети, Миро, Калдер, Брак, Матис, Кандински и др.

Много от основните фигури в изобразителното изкуство на ХХ в., представени в галерията, или са живели, или редовно са посещавали Сен Пол дьо Ванс, вечеряйки в очарователния ресторант „Ла Коломб д’Ор“ и заплащайки сметката си със свои творби.

Ресторантът и странноприемницата, някога нищо повече от непринудено бистро, днес са едни от реномираните в областта, отчасти защото са били любимо място на големи художници и писатели, както и заради оригиналните платна на Шагал, Пикасо и Лежер, които красят стените на трапезарията.

Богатите и известните отсядат тук, но за да опознаете едно от идеалните места за поспиране в Прованс, отседнете в друг малък хотел с изключително обаяние – „Сен Пол“, точно в центъра на града.

Къде: Фонд "Маг", Сен Пол дьо Ванс (St. Paul de Vence): 30 км северно от Кан, 10 км от Ница.

Вижте най-добрите оферти за пътуване до Франция!

Вижте най-добрите оферти за пътуване до Франция!

Вижте най-добрите оферти за пътуване до Франция!

>
15 август 2014 г.

Тагове

галерии

музеи

стари градове

Забележителности наоколо

Избрани оферти