Начало / Статии / Статии - Франция

Антиб и хотел „Кап Еден Рок“ - върховният във вълшебството

Автор

/

Посещение в Антиб, едно от най-приятните места на Ривиерата, трябва да включва обиколка на музея „Пикасо“, последвана от хранене, каквото се случва веднъж в живота, в ресторант „Бакон“.

Антиб и хотел

Притежаван повече от петдесет години от една и съща фамилия – която не приема дневния улов от местните рибари, ако той още не мърда – „Бакон“ е известен отдавна със своя великолепен буябес (bouillabaisse) – гъста, но изтънчена рибна супа. Тя е като средиземноморската в гърне и е дори още по-вкусна, ако се сервира на откритите тераси с изглед към колоритното пристанище и залив на Антиб.

През 1946г. Пикасо прекарва някои от най-щастливите си месеци в Антиб и Валори, съседния занаятчийски грънчарски център, където повече от 100 малки ателиета все още процъфтяват. Някои от многобройните му творби са приютени в каменния замък Грималди. Художникът завещава близо 300 картини, керамики, графики и скулптури на града с уговорката те никога да не напускат мястото, в което са били сътворени.

Наблизо очарователният дух на Фр. Скот Фицджералд витае из хотел „Кап Еден Рок“, един построен през 1870г. дворец край стръмни скали, заобиколен от 80 изискани декара благоуханни градини, борове и вековни палми по една от най- изключителните брегови линии в света. В Нежна е нощта мястото е обезсмъртено като хотел „Етранже“, въплъщението на светския живот. Международните крале на филмовата индустрия обличат своите смокинги и вечерни рокли по време на филмовия фестивал в Кан (когато се разбира кой сте по това, къде сте отседнали), като през деня безскрупулно въртят сделки край красиво разположения плувен басейн.

От времето на неговото тържествено откриване принцове и крале, херцози и херцогини и всякакъв род други знаменитости са били редовни гости. Днешното му развитие не изтрива миналото: хотел „Кап“ е все още едно от последните славни места, където можеш да откриеш Ривиерата, позната от литературата на 20-те години и филмите от 50-те с участие на Бриджит Бардо. Сдържано луксозният апартамент„Мадона“, чиято просторна, окъпана от слънцето тераса е с изглед към Леринските острови и планинския масив Естерел, е едно от най-съблазнителните места за отсядане на Ривиерата. Вземете със себе си още един куфар и го напълнете с пари – тук не приемат кредитни карти.

Къде: Антиб, Прованс-Алп-Кот д’Азюр (14 км от Кан), Франция
Най-добро време: юли-август

>
22 август 2011 г.

Тагове

гастрономия

любопитно

музеи

плажове

ресторанти

Ривиерата

романтични места

хотели

Забележителности наоколо

Избрани оферти