Начало / Статии / Статии - Франция

Най-красивите градове на Френската Ривиера, които да видите

Автор

/

Френската Ривиера е една от първите туристически дестинации още по времето, когато туризмът като понятие не е съществувал. От векове благородниците се стичат по красивото крайбрежие, за да прекарат лятото сред слънце и море, а днес тук се издигат вилите и именията на едни от най-богатите хора в света. 

Ако ви предстои за пръв път да се срещнете с Френската Ривиера или не сте имали възможност да я опознаете в дълбочина, ето кои са някои от най-красивите градове в тази част на Франция, които да видите. 

Кан

Снимка: iStock by Getty Images

Няма как да не започнем с най-прочутата дестинация по цялата Ривиера - вездесъщият Кан, който всяка година приютява престижният филмов фестивал с всичките му знаменитости и целия му блясък. Това е град, посветен на забавленията, независимо дали ще изберете изисканите ресторанти с тераси с гледка към морето, ексклузивните барове, където се танцува до изгрев или плаването с яхти из лазурните морски води. 

Сен Тропе

Снимка: iStock by Getty Images

Някога Сен Тропе бил никому неизвестно рибарско селище, а днес е място за срещи на художници, музиканти и актьори от цял свят. Градът е магнит за тези, които търсят съвършени плажове и бурен нощен живот още от 60-те години на миналия век. Тесните улички на Сен Тропе са особено приятни за романтични разходки по залез, докато търсите перфектното заведение, в което да изпиете чаша вино. 

Ница

Снимка: iStock by Getty Images

Ница е емблема на Френската Ривиера и същевременно различна от повечето градове в района. Намира се между морето и планината, съвсем близо до Италия, откъдето черпи и част от очарованието си. Тук няма неподходящ сезон за посещение и сякаш времето винаги е хубаво. Най-прочутото място за разходки е Английската крайбрежна алея, наречена така заради първите английски туристи, които преди повече от век и половина я изпълвали през летните месеци. Отделете време за музея на Анри Матис, опитайте салата Нисоаз и се качете до високите части на града, за да видите едни от най-красивите залези.

Антиб

Снимка: iStock by Getty Images

Антиб е заобиколен от крепостни стени, които сякаш пазят тишината да не го напусне. Този град е много по-спокоен от прочутите си съседи и е избор за семейства с деца и почитатели на шумните пазари и тихите задни улички. Не пропускайте да разгледате музея на Пикасо в Антиб и да се насладите на разкошните панорами, които се разкриват от високите му части. 

Мантон

Снимка: iStock by Getty Images

Мантон също е разположен близо до италианската граница и се слави с цветните фасади на къщите си и фестивала на цитрусите, който се провежда с пищни шествия в края на зимата. По време на събитието през малкото градче преминава карнавална процесия с гигантски скулптури, направени от лимони и портокали, отгледани в Мантон. Не пропускайте да разгледате градината на Мадоната, пълна с редки цветя.  

Грас

Снимка: iStock by Getty Images

Грас е градът на парфюмите - тук се намират няколко парфюмерии, които отварят вратите си за посетители, за да ги посветят в тайните на ароматите. В центъра на града се издига главната катедрала, чиито стени са украсени с творби на Рубенс.

Монако

Снимка: iStock by Getty Images

Миниатюрните размери на Монако с площ малко над 2 кв. км не му пречат да бъде синоним на лукс и разточителство. Втората по големина страна в света е пълна с луксозни магазини, лъскави коли и изискани казина, където можете да си пробвате късмета. 

Вижте актуални оферти за пътуване до Франция!

>
05 май 2022 г.

Тагове

екзотика

любопитно

полезно

романтични места

Забележителности наоколо

Избрани оферти