Начало / Статии / Статии - Франция

Създай си сам парфюм на Френската Ривиера

Автор

/

Ако има град, който можем да наречем Световна столица на парфюмите, това е Грас на Френската Ривиера. Тук се произвеждат над 2/3 от естествените аромати на прочутите френски парфюми.

И ако това е само статистика, то вашето пътешествие до Грас може да се превърне в съвсем реално ароматно приключение с разходка из една от най-големите фабрики за парфюми - “Galimard”.

Тук под вещото ръководство на известни „носове“- така се наричат хората, владеещи рядката професия на създатели на аромати, ще научите част от тайните на френските парфюми. В Музея на парфюма, създаден във фабриката, се пазят инструменти за производство на аромати на стотици години, а в лабораторията сами ще проследите произходът на уханията.

Как се правят сапуни, парфюми, одеколони, как се извличат ароматите от цветя, билки и дървета – магическият процес ще се разкрие стъпка по стъпка пред очите ви.

Може би най-хубавата част от посещението е възможността сами да си сътворите парфюм, който да отнесете като сувенир у дома.

Снимка: Thinkstock/Gulliver

Музеят на парфюма във фабрика “Galimard” е отворен всеки ден, а обиколката с екскурзовод е безплатна. Повече информация вижте тук.

>
18 май 2015 г.

Тагове

лукс

любопитно

романтични места

Забележителности наоколо

Избрани оферти