Начало / Статии / Статии - Франция

Карнавалът в Ница

Автор

/

За първи път карнавалът в Ница се появява в сегашната си пищна, цветна и шумна форма през 1873 г. и оттогава всяка година един от най-известните радове на Френската ривиера за 15 дни се превръща в домакин на впечатляващото веселие.

Близо един милион са посетителите, които ежегодно се стичат на карнавала в Ница.

Карнавалът в Ница е първото голямо зимно събитие на Лазурния бряг. Посетите ли тази част на Франция през февруари или март, ще разберете защо хиляди туристи се стичат тук целогодишно – времето е меко, нищо чудно и по къс ръкав да се окажете.

Карнавалът в Ница се състои от две отделни събития – карнавалните паради (които се провеждат и денем, и нощем) и парадът на цветята. Шествията на площад „Масена“ включват платформи с огромни алегорични или хумористични фигури, улични танцьори, музиканти от цял свят и специално осветление.

По крайбрежието пък минават цветните паради, които поставят акцент на пъстрия и разнообразен свят от цветя в региона на Ница. Модели, облечени в специални костюми, хвърлят цветя към посетителите.

И на двете места настроението е приповдигнато, граничещо с лудост и неудържима еуфория.

По време на карнавала се организират и съпътстващи събития и състезания, като например Кралят на гастрономията. Какъв по-добър начин да опознаеш една нация от това да седнеш на масата й?

За да наблюдавате всяко от събитията, трябва да заплатите билет, като цените варират от 10 до 25 евро. Има и няколко безплатни събития. Датата на карнавала се променя в зависимост от Великден. 

Актуалните оферти за пътуване до Ница виж тук.

Виж още:

Екскурзия в Париж

Екскурзия в Монако

Почивка в Барселона

>
09 февруари 2021 г.

Тагове

карнавали

фестивали

Забележителности наоколо

Избрани оферти