Начало / Статии / Статии - Франция

Старинната Ница - красива примадона край морето (ВИДЕО)

Автор

/

В успокоителните летни нощи старинната Ница – средновековният лабиринт от гъстонаселени улици на Стария град (наречен  бабазук на местния диалект) – и популярният булевард „Салея“ гъмжат от млади и стари, местни и туристи. Макар Ница да е петият по големина град на Франция, той има атмосферата на малък град, а главният пазар, от вторник до неделя, напомня с цветовете, ароматите и чудесиите за провансалската селска област току извън града.

Златната ера, когато Ница е най-модното място за зимна почивка в Европа, е отразена в тъмнорозовото и охрата на елегантната градска архитектура в италиански стил (в крайна сметка, Ница е принадлежала на Италия; тя е отстъпена с договор на Франция през 1860 г.). Хотел „Негреско“, построен през 1912 г. край брега на морето във величествения стил на френските замъци, е един от най-големите хотели на Ривиерата и заслужава по-продължителен престой.

Наскоро обновена, тази национална забележителност блещука  като скъпоценен камък; огромният  кристален полилей „Бакара“ от ХІХ в. в Кралския салон е поръчан от един руски цар. Гоблените по стените изглеждат твърде големи, за да бъдат истински, но са нещо първокласно. Стаите с изглед към Залива на ангелите имат балкони, гледащи към легендарния булевард „Променад дез Англе“, където една разходка по залез ще ви припомни защо Лазурният бряг е все още брегът с най-много туристи.

Ница: 31 км от Кан, 912 км от Париж.
Най-добро време: Джазовият фестивал е през втората седмица на юли; карнавалът се провежда всяка година през късната зима.

Виж актуални оферти за екскурзия в Париж!

>
09 август 2021 г.

Тагове

булеварди

плажове

хотели

Забележителности наоколо

Избрани оферти