Начало / Статии / Статии - Италия

Венеция Симплон-Ориент експрес - влакът на кралете, кралят на влаковете

Автор

/

Първият „Ориент експрес“ тръгва от Париж за Истанбул през 1883 г. за 2700-километрово пътуване през Европа. Спрян през 1977 г., той отново трака по релсите като „Венеция Симплон-Ориент експрес“ (VСОЕ) и все още е пътешествието на живота.

„Венеция Симплон-Ориент експрес“, Венеция, Венето, Италия

Легендарните оригинални вагони с инкрустации и излъскан месинг са безупречно реставрирани и възвърнали първоначалния си блясък от ХІХ в. и още веднъж предлагат най-модерното и най-луксозно пътуване с влак от всички налични, въпреки че вече няма шпиони, безмълвни филмови звезди и кралски особи от недалечното минало.

До голяма степен чарът на 20-те години на ХХ в. и загадъчността на Агата Кристи все още съществуват, както и вечерите и обслужването с бели ръкавици, толкова безупречно, колкото човек може да се надява от най-знаменития железопътен маршрут в света, своего рода грандхотел на колела.

Влакът днес предлага мрежа от маршрути през континента (свързвайки Рим, Прага и Истанбул например), но традиционното 32-часово пътешествие от Венеция до Лондон е все още най-предпочитаното. И макар да има множество спирки и постоянно изменящ се пейзаж по пътя, „Ориент експрес“ е олицетворение на влака сам по себе си.

Докато при пътуването с влак все повече се гледа само бързината и обслужването е колкото да се каже, тук е шансът да се върнете обратно във времето – в Златната епоха на железниците.

Къде: Венеция, Венето, Италия
Най-добро време: средата на март-края на ноември.

Виж най-добрите оферти за пътуване във Венеция!

Виж още:

Екскурзия във Верона

Екскурзия в Милано

Екскурзия в Падуа

>
08 ноември 2011 г.

Тагове

живописни пътешествия

любопитно

пътешествие с влак

пътешествия с влак

хотели

Забележителности наоколо

Избрани оферти