Начало / Статии / Статии - Монако

„Отел дьо Пари“ - вдовстващата кралица на Ривиерата

Автор

/

Ако не сте отседнали при Грималди (кралската фамилия, която управлява Монако от ХІІІ в. насам), изпробвайте разкошния „Отел дьо Пари“.

Хотел

Царска спирка за емири и архиепископи от неговото начало една година след откриването на Гран Казино в съседство, „Отел дьо Пари“, издигащ се над главния площад, е място, което задължително трябва да се види от любопитни туристи и място за баснословно богатите и много известните.

Повечето от възторжените похвали за хотела се дължат на неговите първокласни ресторанти, особено официалния „Луи ХV“, ослепителна кутия за бижута, който от 1987 г. е собственост на Ален Дюкас, един от най-знаменитите майстор-готвачи в света. Самият Дюкас се гордее с използването на скромни средиземноморски продукти с най-високо качество и изтънчването им в една превъзходна, макар и проста, висша кухня.

Пищният декор на ресторанта в стил „Луи ХV“ включва кристал от „Бакара“, ленени покривки на фигури, порцелан със златни ръбове и сребърни прибори.

До новия Център за таласотерапия (лечение с морска вода, соли и водорасли), напъхан в една стръмна скала близо до хотела, се стига по съседна алея под хотела. Времето, прекарано в този великолепен СПА-център е – както вечерята в „Луи ХV“, – наистина райско блаженство.


Къде: „Отел дьо Пари“, Монте Карло: 24 км източно от Ница.
Най-добро време: културни и спортни събития в Монако има целогодишно; Международен фестивал на фойерверките всеки юли и август; Гран При на Монако от „Формула 1“ в края на май/началото на юни.

>
16 февруари 2011 г.

Тагове

казина

романтични места

стари градове

събития

Забележителности наоколо

Избрани оферти