Начало / Статии / Статии - САЩ

Нортист Кингдъм - есенно листопадно блаженство и типичният върмонтски хотел

Автор

/

През 1949 г. един бивш сенатор от Върмонт, впечатлен от непреходната красота и уединеност на трите най-североизточни окръга в неговия щат (Орлийнс, Есекс и Каледония), ги нарича Нортист Кингдъм (Североизточното кралство), а когато листопадът пламва всяка есен, те могат да бъдат най-красивото място в Америка.

Нортист Кингдъм, Върмонт, САЩ

Тук хълмовете, обрасли с гъсти гори от захарен клен, бреза и ясен отстъпват място на дремливи селца, села с по една църква и великолепни езера – особено подобното на фиорд езеро Уилоуби, често сравнявано с езерото Люцерн в Швейцария.

Неофициалната входна врата към региона е Сейнт Джонсбъри („Сейнт Джейнс“), но потърсете на картата си алтернативни точки, от рода на Пийчъм (население 611 души), вероятно най-прекрасното място за снимки през сезона на листопада. Карайте, докато не се загубите, през широко отворени долини със спретнати селскостопански земи по тях, където кравите са повече на брой от своите гордо самотни собственици янки.

Тежките земи и изолацията държат развитието и туризма по-далеч на юг, а когато есенната пищна, необуздана палитра от червено, оранжево, жълто и златисто покрие тези хълмове, може да се почувствате тъй, сякаш всичко това се е случило в най-дълбока тайна.

Странични пътища и алеи превръщат мястото в рай за колоездачи, независими дали със собствено колело, или в някой организиран от-хотел-до-хотел тур. Във високата част на историческия Крафтсбъри, „Ин он дъ Комън“ е един от щатските най-прелестни и най-романтични хотели. Разположен върху 40 декара, които граничат с една от най-красивите градски тревни площи в Нова Англия, той е създаден с любов от двама разочаровани нюйоркски изпълнителни директори, които го построяват, за да създават идеалното убежище в Нова Англия и го постигат безупречно.

Трите сгради на хотела във федерален стил (едната от които наистина гледа към общинската мера („Комън“) датират от 1790–1840г., а неговият реномиран ресторант и прочута винарска изба дават основание за резервация.

За любителите на зимните спортове хотелът е точно върху високо оценявания 110-километров маршрут „Крафтсбъри Нордик“.

Къде: Върмонт, 528 км северно от Ню Йорк Сити, САЩ
Най-добро време: септември-октомври

Виж най-добрите оферти за пътуване в САЩ!

Виж още:

Екскурзия в Индия

Екскурзия във Виетнам

Почивка на Карибите

>
26 октомври 2011 г.

Тагове

езера

любопитно

хотели

Забележителности наоколо

Избрани оферти