Начало / Статии / Статии - САЩ

„Стоу Маунтън Ризорт“ - където хълмовете са живи

Автор

/

Започващ при границата с щата Масачусетс и продължаващ на север 320 живописни километра покрай нащърбеното било на Зелените планини, лъкатушещото двулентово Шосе 100 е селски път и главна улица на Върмонт.

Стоу Маутън Ризорт - САЩ

През зимните месеци то е наричано също скиорската магистрала, свързваща девет основни алпийски ски дестинации. В най-северната част на пътя, към канадската граница, е разположен „Стоу Маунтън Ризорт“, кралицата на ски курортите в Североизтока и един от най-старите в САЩ, създаден през 30-те години на ХХ в.

Килингтън и Окемо може и да надминават Стоу по блясък, технологии и размер, но трудните склонове на курорта и автентичната двестагодишна градска среда на Върмонт – със задължителната църква с бяла камбанария и старомоден смесен магазин – запазват неговата популярност като едно от най-романтичните и красиви места за ски ваканции.

Има много занимания тук за начинаещите и средно напредналите скиори, но именно митично стръмните трасета „Фронт Фор“ по планината Мансфийлд – „Стар“, „Гоут“, „Нашънъл“ и „Лифтлайн“, – които са главните забележителности, са само за опитни скиори.

Четири взаимосвързани области за ски бягане осигуряват 150 км обработени трасета и още 100 км необработен терен, пресичащи накръст 6800-декаровия курорт „Трап Фемили Лодж“, някога първия център за ски бягане в страната, създаден през 1968 г. Качеството на тиролския уют, старовремското обслужване и обещанието за един отличен виенски шницел и шпецле в известния ресторант на хотела правят този хотел тип шале един от най-прелестните в областта.

Мария фон Трап, която умира през 1987 г., оставя наследството си в ръцете на своя най-малък син, винаги младия Йоханес, и на дъщеря си Розмари, които водят вечерните непринудени спявки във вторник и петък.

Къде: Стоу, 72 км източно от Бърлингтън, 530 км северно от Ню Йорк Сити.

Най-добро време: една седмица в края на януари за прочутия зимен карнавал в Стоу; януари-февруари за най-добри условия за ски спускане и ски бягане; март за най-дълбокия сняг, както и заради приготвянето на кленовия сироп.

>
18 януари 2011 г.

Тагове

зимен туризъм

романтични места

ски дестинации

Забележителности наоколо

Избрани оферти