Начало / Статии / Статии - САЩ

Езерната област - златни езера и градове на янки

Автор

/

Започваща на границата с щата Мейн и разпростираща се на запад, Езерната област на щата Ню Хампшър се състои от 273 езера и езерца, незасегната от цивилизацията пустош и градове на янките, прости летни лагери и очарователни вилни зони край бреговете. На източния бряг на езерото Уинипесоки („Усмихващи се води“, най-голямото в щата, 186 км2), град Улфборо се рекламира като „най-старият летен курорт в Америка“ и сочи като доказателство една колониална губернаторска извънградска къща, построена тук през 60-те години на ХVІІІ в.

Езерната област, Ню Хампшър, САЩ

Градът е изходната точка за тричасов круиз на борда на 70-метровия кораб „Маунт Уошингтън“, от който ще опознаете тихата красота на областта. Холивуд избира малкото езеро Скуам като мястото на действие за класическия филм от 1981 г. "Край Златното езеро" (On Golden Pond).

Тъй като земите до езерото са собственост на семейства, които поколения наред поддържат тук скромни хотели, самото езеро е недостъпно за публиката, освен ако не отседнете в „Манър он Голдън Понд“, резиденция в английски стил, построена през 1907 г. върху 56 декара (2 от които са непосредствено до езерото) като изтънчената лятна вила на един преуспяващ европейски бизнесмен.

Полилеи, оловно стъкло, ръчно резбовани дъбови изделия и камини в повечето стаи и къщички показват домогванията на първоначалния собственик. Един уютен пъб и ритуалът на следобедния чай са капакът на атмосфера, която е типично британска, а ресторантът е нареждан сред най-добрите в областта на езерото Скуам. Насочете се към ъгловия апартамент „Бъкингам“ за едно най-разглезващо обслужване, благодарение на легло с балдахин и собствена отделна веранда с гледка към езерото.

Макар да е предимно лятна дестинация, „Манър“ се превръща в зимно чудо, когато е украсен за Коледа или по време на който и да е от зимните месеци, когато има условия и за алпийски, и за ски бягане.

Къде: 176 км северно от Бостън, Ню Хампшър, САЩ
Най-добро време: края на септември-края на октомври за листопада.

Виж най-добрите оферти за пътуване в САЩ!

Виж още:

Екскурзия в Канада

Екскурзия в Мексико

Екскурзия в Куба

>
30 септември 2011 г.

Тагове

езера

любопитно

хотели

Забележителности наоколо

Избрани оферти