Начало / Статии / Статии - САЩ

Битпазарът в Бримфийлд - шампионатът на битпазарите

Автор

/

Три пъти годишно близо 500-те декара на най-големия и най-прочут пазар на старинни предмети в Америка се изпълват с над 6000 търговци и около 130 000 посетители, които идват да тършуват из историческия пазар.

Това е сериозен бизнес за попълващите колекциите си чрез размяна и за купувачите, които са дошли със задачата да продадат с гръмко рекламиране или да купят този идеален предреволюционен сребърен супник или месингова пощенска везна. Двайсет и трите отделни полета около Шосе 20 наподобяват колоритен бедуински лагер, препълнени с разпънали палатките си търговци, които идват от цяла Америка, като носят само най-добрата си стока тук.

Големи дизайнери, декоратори и собственици на магазини идват с празни камиони, подготвени за война. Бримфийлд не е за слабаци. Първите дни на пазара са за сериозни ловци и събирачи и в 4,30 ч. в деня на откриването (вторник) пазаренето е вече бурно и трескаво. Събота и неделя са строго определени за обикновените хобисти, които нямат представа какво са изпуснали и се задоволяват да приберат всичко останало, търсейки случайното съкровище под купищата евтини джунджурии.

Те обикновено купуват нещо – каквото и да е, вместо да се върнат вкъщи с празни ръце. Добрите новини? Повечето търговци не са склонни да връщат стоката си и са готови да разгледат най-изгодните предложения. О, и един съвет от постоянни посетители: почти винаги вали дъжд по време на пазара през май и затова тогава той не е нещо небивало.

Къде: Бримфийлд, Масачузетс, САЩ

Кога: за 6 дни (вторник-неделя), 3 пъти годишно, като се започне от втория вторник през май, първия понеделник след 4 юли и първия вторник на септември след Деня на труда.
 

>
10 септември 2012 г.

Тагове

идеи за уикенд

летен туризъм

пазари

събития

Забележителности наоколо

Избрани оферти