Начало / Статии / Статии - САЩ

Шелбърн Фармс - покана за едно имение на Вандербилт

Автор

/

Върху една скала с широк склон с изглед към дългото 160 км езеро Чамплейн и „Андирондакс“ отвъд него, „Ин ат Шелбърн Фармс“ е разположен върху 5600 декара, проектирани от големия ландшафтен архитект Фредрик Ло Олмстед, създателя на нюйоркския Сентръл Парк.

Вие сте господарят на резиденцията от червени тухли, в стил „Кралица Ана“, построена през 1899 г. като най-големия дом във Върмонт от Лайла Вандербилт и нейния съпруг Уилям Сюард Уеб. Прекрачете в една друга епоха на дървена ламперия, двайсет и четири масивни камини, шпилове, кули, семейни портрети и двайсет и четири стаи за гости, обзаведени с характерни за периода мебели и оригинални фамилни наследствени антики – може дори да спите в огромното махагоново легло на Уилям Хенри Вандербилт.

Осветяваният от свещи ресторант, огромен, но уютен, предлага меню, в което може да се открие вратна пържола от ново-английско агне със сос от ябълки и киселец, допълвано от натурални продукти, докарани направо от градината на „Шелбърн Фармс“. Фермата е създадена от семейство Уеб и разкрасена от техния праправнук като екологичен образователен център.

Освен че е едно селско чудо, тя произвежда превъзходно сирене „Чедар“, дар от кафявите швейцарски крави, пасящи докъдето ти поглед стига. Можете да го пробвате до насита. На пет километра от „Биг Хаус“, 180-декаровият музей „Шелбърн“ се състои от смесен магазин, кръгъл хамбар, покрит мост, морски фар и трийсет и три други исторически постройки, които пресъздават град от ХІХ в.

Отдавна известен като „Смитсониън“ на Нова Англия, музеят съдържа това, което е може би най-хубавата колекция Американа в страната, показващ платове и покривки за легла, кукли и играчки (около 2000), ветропоказатели, конски каруци – над 100 000 експоната общо, плюс колекция от творби на Рембранд, Дега, Моне, Мане и Касат.

Къде: Шелбърн, (11 км южно от Бърлингтън, 465 км северно от Ню Йорк Сити), Върмонт, САЩ
Най-добро време: април-октомври

>
07 май 2012 г.

Тагове

градове

музеи

ресторанти

хотели любопитно

Забележителности наоколо

Избрани оферти