Начало / Статии / Статии - САЩ

Килингтън и Удсток - кралят на планините по Източния бряг

Автор

/

Аспен на Източния бряг, Килингтън не е класическата и романтична върмонтска ски дестинация (за такава се насочете към Стоу), но е първият, който отваря (в края на октомври), и последният, който затваря (през май).

Килингтън и Удсток, Върмонт, САЩ

Той се гордее също с едно отвесно спускане, което е само сантиметри по-късо от това в Аспен, има едни от най-модерните съоръжения за производство на сняг и до него се стига лесно с кола от главните градове на Североизтока. Освен ако не сте двайсет и няколко годишен ентусиаст на сноуборда обаче, грубоватата естетика на Килингтън може да се протрие след само няколко прекрасни спускания.

Ако това се случи, избягайте в близкия, идеален като коледна картичка Удсток, космополитен малък град, който претендира за титлата най-стар ски курорт на Америка и място на първия ски влек.

Лорънс Рокфелер омъжва внучката си за един железопътен барон и природозащитник на Удсток през 1934 г. и заедно те прекарват следващите шейсет години в усилия да превърнат Удсток в „най-хубавия малък град в Америка“, според „Лейдис Хоум Джърнал“. Между другото, те построяват семплия, но изискан „Удсток Ин енд Ризорт“ върху градската мера през 1969 г., включвайки в него таверната „Ричардсън“ от 1793 г.

Той управлява „Удсток Ски Туринг Сентър“, с почти 64 км обработени трасета за ски бягане и подвеждащо наречения „Суисайд Сикс“ (Самоубийство 6), със стръмни склонове и двайсет и три писти.

Удобствата в самия хотел са от висша класа, но със 142 стаи той не може да обещае интимност. Затова карайте надолу по пътя до изключителния „Туин Фармс“, най-луксозния курортен хотел в Нова Англия.

Изолиран сред 1200 великолепни декара гори и просторни ливади, бившето убежище от ХVІІІ в. (което романистът нобелист Синклер Луис подарява на съпругата си като сватбен подарък през 1928 г.) предлага невероятни произведения на изкуството, ясновидско обслужване, незабравими ястия и вина, и петнайсет индивидуално проектирани стаи за гости, с работещи камини и украса от еклектични съкровища, събрани от цял свят – всичко това за цена на ден малко под БВП на някоя малка държава.

Къде: Килингтън (450 км северно от Ню Йорк Сити), Върмонт, САЩ
Най-добро време: януари-февруари за най-добри условия за ски

Виж актуалните оферти за пътуване в Ню Йорк!

Виж още:

Екскурзия във Вашингтон

Екскурзия в Лас Вегас

Екскурзия в Канада

>
07 февруари 2012 г.

Тагове

зимен туризъм

любопитно

ски дестинации

ски спускане

хотели

Забележителности наоколо

Избрани оферти