Начало / Статии / Статии - САЩ

Болсъмс - северна провинциална изолация за една гранддама

Автор

/

Дори ако можете да намерите вашия път извън 60 000-те декара планини и ливади на „Болсъмс“, ще ви е трудно да намерите стимул да го направите.

Болсъмс, Диксвил Нотч, Ню Хампшър, САЩ

Този пищен величествен курортен хотел от 1866г. е разположен върху забележително изолирано местенце на 20 км южно от канадската граница, сред пейзаж, който неговите собственици описват като „американската Швейцария“ край бреговете на езерото Глориет, в дъговиден планински проход, обграден от 250-метрови скали.

Изглежда походът до затънтеното място на „Болсъмс“ не е възпрял никого, тъй като несиметричната сграда с 203 стаи и червен покрив е пълна всеки сезон. Гостите са доволни от неговата строга старовремска обстановка и модерно старомоден образ, който насърчава гостите да се придържат към установеното облекло в трапезарията, където вечерята е романтично завръщане в по-стари времена.

Лекият обяд на блок маса е по-неофициален, ако се съди по 30-метровата маса, натоварена с изобилни и разнообразни блюда, които съперничат на тези на който и да е круизен кораб. Впечатлението, че си на луксозен лайнер, се подсилва и от хотелските веранди, на които трябва да излизаш загърнат.

Безброй развлекателни занимания обясняват популярността на „Болсъмс“ като семеен курорт и съвместните ваканции на три поколения са нещо обичайно.

Лятото обещава 105 км маршрути за туризъм и планинско колоездене и 27 дупки за голф, не по-малко впечатляващи от 250-те литра сняг през зимата, покриващи 150 км писти за ски бягане и снегоходки, а три лифта обслужват шестнайсет писти за ски спускане.

За любуване на великолепния есенен листопад не е необходимо дори да напускате стаята си, още по-малко околностите, особено ако сте отседнали в апартамента „Тау-ър“, чиято 360 градусова панорама е несравнима.

Къде: Диксвил Нотч, Ню Хампшър, (338 км северно от Бостън), САЩ
Най-добро време: февруари-март и юли-август.
 

>
22 юли 2011 г.

Тагове

голф туризъм

зимен туризъм

колоездене

лукс

писти

семеен туризъм

хотели

Забележителности наоколо

Избрани оферти