Начало / Статии / Статии - Италия

Нов безплатен музей във Флоренция – Колекция Казамонти

Автор

/

Флоренция е един от класическите градове за почитателите на изкуството, но това не означава, че е застинал във времето. Отскоро градът си има нов безплатен музей благодарение на частния колекционер Роберто Казамонти, който решил да сподели личната си колекция от произведения на изкуството с жителите и гостите на града, в самия център на Флоренция.

Роберто Казамонти отваря първата си галерия на улица Торнабуони преди 40 години, а сега я премества на първия етаж на внушителната сграда от 15-и век на Палацо Бартолини Салимбени.

Сградата може да се нарече музей сама по себе си – тя е типичен палат, в който са живеели благородниците по това време. Вътрешният двор е реставриран и украсен в стил сграфито, а залите с експонатите прелиат една в друга около него.

Собственикът на колекцията заяви, че ще показва две основни експозиции, които ще се сменят ежегодно – едната е с европейски майстори от началото на 20-и век до 60-те години на века, а другата е с произведения от 70-те години до днес. Сред авторите, които ще открете в Колекция Казамонти, са Пирандело, Пикасо,

Посещението е безплатно до края на май 2018 г., но вероятно ще остане такова и след това в духа на вижданията на собственика.

Полезна информация: За да посетите колекцията, трябва задължително да направите резервация 24 часа по-рано на сайта тук в часовете между 11:30 и 19 от сряда до неделя.

Вижте и нашите най-добри оферти за пътуване до Флоренция

>
28 март 2018 г.

Тагове

галерии

музеи

Забележителности наоколо

Избрани оферти